Almanya depremzedeler için harekete geçti! 6 binden fazla vize verildi

Almanya depremzedeler için harekete geçti! 6 binden fazla vize verildi
6 Şubat'ta yaşanan Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketinin ardından, Almanya hükümeti depremzedelere kapılarını açtı. 6 bin 144 kişiye Almanya vizesi verildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen depremler, büyük yıkım ve binlerce cankaybın aneden oldu. Türkiye ve Suriye''deki mağdur depremzedeler için Almanya hükümeti kollarını sıvadı. Depremzedelere 6 bin 144 kişiye Almanya vizesi verildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin Almanya Dışişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberinde söz konusu rakamın geçtiğimiz Cuma gününe kadar verilen vizeleri kapsadığı belirtildi.

Almanya, ülkesinde yakınları bulunan depremzedelere vize kolaylığı sağladı. Yakınları tarafından davet edilen felaketzedelerin üç aya kadar vizelerle Almanya''ya girişleri önemli ölçüde kolaylaştırıldı.

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilerine göre, şimdiye kadarki depremzedelere lolaylaştırılmış sistemle 5 bin 274 Schengen vizesi verildi. 870 deprem mağduru ise ulusal vize aldı.

Yapılan açıklamada, toplam 6 bin 144 vizeden 411''inin Suriye vatandaşlarına verildiği kaydedilirken bu vizelerin kaçının kolaylaştırılmış prosedürle verildiği belirtilmedi.

Uygulanan kolaylaştırılmıi vizelerin, Türkiye''deki depremzedelerin ağırlıklı olarak yararlanması büyük tepki çekti. Hristiyan Birlik partileri Meclis Grubu Başkanvekili Andrea Lindholz da gazeteye verdiği bir röpotajda, Suriyeli depremzedelerin de bürokratik zorluklara takılmadan vize alabileceği beklentisine yol açtığını söyledi. Lindholz, "Ancak bu yasal olarak, İçişleri Bakanı''nın anlattığı kadar kolay değil" ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar