Aleyna Tilki'ye şok soruşturma! Savcılar harekete geçti

Aleyna Tilki'ye şok soruşturma! Savcılar harekete geçti
Aleyna Tilki, dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber için kullandığı "çocuk çingen" sözlerinin ardından mahkemelik oldu. Tilki'ye "Roman vatandaşlarına yönelik aşağılayıcı dil kullanmak" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Aleyna Tilki, katıldığı bir televizyon programında ABD''li şarkıcı Justin Bieber ile olan anısını anlatırken "Los Angeles''ta bir otelin kafesinde Justin Bieber yanıma gelip kulağıma bir şeyler fısıldadı. Ayakkabıları güzeldi ama çocuk çingen yani!" ifadelerini kullanmıştı. Manisa''da yaşayan bir vatandaş programı izledikten sonra Tilki''nin Roman vatandaşlara yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici bir dil kullandığını belirterek CİMER''e başvurdu. Şikayet sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı''nca soruşturma başlatıldı. Savcılık, programı bilirkişiye göndererek deşifresini istedi.

"AMACIM KALP KIRMAK DEĞİLDİ"

Aleyna Tilki gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Amacım kalp kırmak değildi. O sözü salaş bir tarzı anlatmak için kullandım. Tüm Romanlara sonsuz saygı, sevgim var." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar