Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ortak adaylık açıklaması!

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ortak adaylık açıklaması!
Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık tartışmalarının ardından bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanı adaylığı için işaret ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan ortak bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı adayını belirleme gündemi ile gerçekleştirilen son altılı masa toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu''nun adaylığına yönelik İYİ Parti''nin yaptığı itirazların ardından partilerin arasında tansiyon yükselmişti.

Bugün öğle saatlerinde düzenlenen basın toplantısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için adaylık çağısı yapılmıştı.

 Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada iki isim için, "Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz, üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız, görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz emniyetimizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor." ifadelerini kullanmıştı.


Akşener''in açık şekilde iki ismin altını çizmesinin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi''ne gelerek Mansur Yavaş ile görüşme gerçekleştirdi.

Gece yarısına yakın saatlerde, iki belediye başkanı birden Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile Kemal Kılıçdaroğlu''na açık şekilde destek verdiler. 

"AYNI ÇİZGİDEYİZ"

Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." açıklamasını yaptı



"MİLLET İTTİFAKI''NIN EKSİLMEDEN ÇOĞALACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK"

İmamoğlu, "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum.

CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu''nun  Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." ifadelerini kullanırken, paylaşımda yer alan "eksilmeden çoğalmak" vurgusu ise İmamoğlu''nun İYİ Parti''nin Millet İttifakı''ndan ayrılmamasını istediği şeklinde yorumlandı. 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar