AKP'den milyonlarca emekliye kötü haber: Seyyanen zammın kapıları kapandı

AKP'den milyonlarca emekliye kötü haber: Seyyanen zammın kapıları kapandı
İktidardan gelmesi beklenen seyyanen zam haberi bayram öncesi emeklinin heyecanını kursağında bıraktı.

Milyonlarca emeklinin gözü iktidarın gelecek zam müjdesine çevrilmişti. Ancak, iktidarın emeklilerin taleplerine kulaklarını tıkayarak seyyanen zam kapısını kapattığı haberi geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere seyyanen zamın gündemde olmadığını açıkladı.

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükselse de kısa bir süre içerisinde maaşlar çoktan buhar olmaya başladı.

para7.jpg

Açlık sınırının 10 bin lirayı aşmasıyla birlikte, emekliler yeniden zam beklentisi içerisine girdi. Yılın ilk iki ayında açlık sınırı 16 bin lirayı geçerken, yoksulluk sınırı da 53 bin liraya ulaştı.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, emekliler arasında seyyanen zam beklentisi doğdu. Ancak, bu beklentiyi karşılamak yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan promosyon açıklaması geldi. Emekliler, bu duruma tepki göstererek, "Bu müjde niteliğinde bir gelişme değil. Zaten promosyon alıyorduk. Bu bir vaat değil, aldatmaca" yorumunu yaptı.

para14.jpg

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilerin alabileceği en yüksek promosyon tutarı 12 bin liraya kadar çıkacak ve bu tutar kamu bankaları tarafından sağlanacak. Emekli maaşlarına ilişkin zam tartışmaları sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in seyyanen zam konusundaki açıklamaları, emekliler arasında hayal kırıklığı yarattı.

Büyük Sivas Haber TV'de açıklamalarda bulunan Güler, muhalefetin "Emekliye 5 bin lira seyyanen zam yapılacak" beklentisinin sorulması üzerine, "İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım. Şu anda herhangi bir çalışmamız yok. Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik, 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Bunu neye göre söylediler, hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti’nin bu yönde bir çalışması yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar