Dev bankadan altın için duyulmadık tahmin: Haberi alan kuyumculara akın edecek

Dev bankadan altın için duyulmadık tahmin: Haberi alan kuyumculara akın edecek
ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs'tan altın piyasasına ilişkin yatırımcıları heyecanlandıran dikkat çekici tahminini paylaştı.

Goldman Sachs tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz oranlarını indirme kararlarıyla birlikte emtia piyasalarının bu yıl yükseleceği öngörülüyor.

Samantha Dart ve Daan Struyven gibi analistlerin belirttiği üzere, borçlanma maliyetlerindeki düşüş, üretimdeki toparlanma ve devam eden jeopolitik riskler, hammaddelerin 2024'te %15'e varan bir getiri sağlayabileceği şeklinde öne çıkıyor. Bu değerlendirme, endüstriyel ve tüketici talebinin desteklenmesine katkıda bulunarak emtia piyasalarında olumlu bir ivme öngörüyor.

Bakır, alüminyum, altın ve petrol ürünlerinin yükselebileceğini belirten banka, kazançların evrensel olmayacağı için yatırımcıların seçici olması gerektiğini de vurguladı.

FİYAT TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Analistler, "Durgunluk olmayan ortamlarda ABD faiz indirimlerinin daha yüksek emtia fiyatlarına yol açtığını, en büyük artışın metallere (özellikle bakır ve altın), ardından da ham petrole geldiğini görüyoruz. Daha da önemlisi, gevşek finansal koşullardan kaynaklanan büyüme dürtüsü filtrelendikçe fiyatlar üzerindeki olumlu etki zamanla artma eğilimindedir" dedi.

Goldman'ın yılsonu fiyat tahminleri ise bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolar olarak belirlendi.

Ons altının 2 bin 300 dolar seviyelerini görmesi, doların da hareketlenmesiyle gram altının 2600-2700 liralara çıkacağı anlamına geliyor.

*NOT: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar