AKP’de seçim mesaisi sürüyor! Nefesler tutuldu: Meclis üyeleri belli olacak

AKP’de seçim mesaisi sürüyor! Nefesler tutuldu: Meclis üyeleri belli olacak
AKP’de belediye meclis üyelikleri için çalışmalar başlarken, lomisyonlar bugün yapılacak il ziyaretlerinde listeleri değerlendirecek. Edinilen bilgiye göre; deprem bölgesi için adaylarda bazı şartlar aranacak. Peki bu şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), bugün itibariyle meclis üyelikleri için adaylarını belirleme sürecine başlayacak. Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan inceleme komisyonları, illere giderek teşkilatlar tarafından belirlenen listeleri değerlendirecek. Bu süreç, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak MHP ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan görüşmelerle koordine ediliyor. AKP ve MHP'nin belediye meclis üyelikleri için fermuar sistemini uygulaması bekleniyor.

DEPREM BÖLGELERİ İÇİN ÖZEL KRİTERLER

AKP, aday belirleme sürecinde çeşitli kriterlere dikkat ediyor. Özellikle hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir gibi alanlardan adayları tercih ediyor. Ayrıca şehrin demografik yapısına uygun kişilerin seçilmesine özen gösteriliyor. Deprem riski olan bölgelerde ise inşaat, çevre ve jeoloji mühendislerine öncelik veriliyor. Kadınlar ve gençlerin temsilini artırmak için de çaba gösteriliyor.

17 ŞUBAT SON GÜN

İlçe ve il başkanlarından oluşturulan komisyonlar, partinin belirlediği kriterler doğrultusunda aday başvurularını değerlendiriyor. Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan inceleme komisyonları ise bu süreci takip ediyor ve 17 Şubat Cumartesi gününe kadar çalışmalarını tamamlayacaklar.

Bu süreçte, adayların niteliklerine ve çeşitliliğe önem verilerek, AKP'nin belediye meclis üyelikleri için en uygun adayları belirlemesi hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar