CHP’de 303 seçim bölgesi için çalışmalar sürüyor! PM’den Özel’e yetki: Aralarında o ilde var

CHP’de 303 seçim bölgesi için çalışmalar sürüyor! PM’den Özel’e yetki: Aralarında o ilde var
CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, aday belirleme sürecini tamamlayan CHP PM, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de olası aksaklık, itiraz, hastalık, vefat gibi durumlarda yeni aday ataması için Özgür Özel’e yetki verdi. Özel2in yetki alanlarında o büyükşehirde var…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri için adaylarının büyük çoğunluğunu açıkladı. CHP'nin aday belirleme sürecinin altıncı ve son Parti Meclisi toplantısı dün gerçekleştirildi. Bu toplantıda özellikle İstanbul ilçeleri başta olmak üzere birçok kritik seçim bölgesinde adaylar netleşti.

CHP Parti Meclisi'nin son toplantısında, büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere toplamda 125 yerleşim yerinde daha belediye başkan adayları ilan edildi. Böylece CHP, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş'ın adaylıklarıyla birlikte toplamda 29 büyükşehir, 51 il, 801 ilçe ve 211 belde olmak üzere toplamda 1090 seçim bölgesinde yarışacak isimleri belirledi. Ancak aralarında Urfa'nın da bulunduğu 303 seçim bölgesinin adayı henüz açıklanmadı.

PM'DEN ÖZEL'YE YETKİ

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, CHP Parti Meclisi, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de olası aksaklıkların önüne geçmek için genel başkana yetki verdi. Bu yetki, olası durumlarda yeni aday ataması için kullanılacak. Hatay adayıyla ilgili ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın durumunu ve adaylık sürecini değerlendirdi. Hatay için güçlü ve kazanabilecek bir adayın öne çıkması halinde durumun yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

İSTANBUL’DA KADIN ADAYLAR ÖN PLANA ÇIKARILDI

İstanbul'da ise 2019'da kazanılan 14 ilçenin 9'unun belediye başkanı yeniden aday gösterilmedi. Ancak CHP, İstanbul'da kadın adaylarını da güçlendirdi. İstanbul'un "CHP'nin kalesi" olarak tanımlanan ilçelerinden Maltepe ve Bakırköy'de kadın adaylar gösterildi.

ESENYURT’TA DEM PARTİ İLE UZLAŞI MÜMKÜN

Parti Meclisi'nde merak edilen diğer bir ilçe olan Esenyurt'ta ise DEM Parti ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine CHP, eski Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen'i Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. DEM Parti ile Esenyurt'ta uzlaşının hala mümkün olduğu belirtiliyor.

CHP URFA’DA KARARSIZ

CHP'nin İstanbul'daki hedefi, belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu yakalamak ve 14 ilçenin üzerine 6 ilçe daha eklemek. Bu ilçeler arasında Üsküdar, Tuzla, Eyüpsultan, Sancaktepe, Silivri ve Çatalca bulunuyor.

Urfa'da ise CHP aday çıkarmadı. Ancak Urfa'daki dengelerin hassas olduğu belirtiliyor. CHP, stratejik bir kararla aday çıkarmama yolunu tercih ettiğini ifade ediyor.

3 MİLLETVEKİLİ ADAY OLDU

Son olarak, CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için belirlediği 3 milletvekili belediye başkan adayı da belli oldu. Bu isimler Afyon'dan Burcu Köksal, Malatya'dan Veli Ağbaba ve Adıyaman'dan Abdurrahman Tutdere olarak açıklandı. Bu kentlerde CHP'nin oyunu artırmak hedefleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar