AKP'de Erdoğan'ın yerine kim geçecek? Flaş iddia

AKP'de Erdoğan'ın yerine kim geçecek? Flaş iddia
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı'nı bırakacağı ve yerine kimin geçeceği yönünde tartışmalar sürüyor. Erdoğan'ın yerine Süleyman Soylu mu geçecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı görevini bırakacak mı? İktidara yakın kalemler farklı düşünceler ileri sürüyor. Kimilerine göre bu sorunun cevabı ‘evet’. Kimileri de Erdoğan’ın AKP Genel başkanlığını bırakmasını ‘tuzak’ olarak görüyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bu alandaki kulisleri yazdı.

Bursalı, "Soylu’nun AKP’nin önde gelenlerince tutulmadığı sır değil. Partide tek adam tahakkümü, bu tartışmanın rahat yapılmasını engelliyor" diye yazdı.

Orhan Bursalı’nın bugünkü yazısından bir bölümü şöyle:

"Soylu’nun, AKP içinde geleceği üzerinde de bolca yorum, kurgu üretiliyor. Öyle ki en son olarak, liderin kendisine en çok yöneltilen “AKP Başkanı” eleştirilerinden sıyrılmak için parti liderliğini bırakabileceği kişilerden biri olarak da Soylu adı geçti!

Tabii iktidarın bir yazarı bunu, “Erdoğan’a tuzak kuruluyor” diye yorumladı. Asla bırakmaz ve bırakması da doğru olmaz diye, böyle bir niyeti varsa RTE’yi uyarıyor.

Asla bırakmaz saptaması doğrudur. Ama AKP içinde parti liderliğini bırakması iyi olur görüşünde olan epey insan olduğu da görülüyor.

Soylu adının da “başa geçebilecekler arasında” geçmesi, RTE’ye mi tuzak yoksa Soylu’ya mı, tartışma götürür.

Ama Soylu’nun AKP’nin önde gelenlerince tutulmadığı sır değil.

Partide Tek Adam tahakkümü, bu tartışmanın rahat yapılmasını engelliyor.

Lider de Soylu’yu bir konjonktür gereği olarak yerinde tutuyor.

Konjonktür derken, hem ortak MHP’nin Soylu’dan büyük memnuniyetini kastediyorum hem de liderin çizdiği bugünkü sertlik politikasını belki de parti içinde onun kadar uygulayabilecek bir kimse bulunmasının zorluğunu.

Baksanıza, Üstün Ergüder’i ve aileleri telefonla arayıp uyarabilecek, suçlayabilecek bir hakkı, parti içinde kim kendisinde görebilir, kimin aklına gelebilir?

Ama dediğim gibi, Soylu, bir konjonktürel bir seçimdir.

Konjonktür değişince “benim durumum ne olacak” diye kendisinin de düşündüğünü varsaymalı mıyız?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar