MHP’lilerden İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında suç duyurusu

MHP’lilerden İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında suç duyurusu
Çorum'daki İskilip Belediyesi'nin 5’i MHP’li 4’ü AKP'li meclis üyesi, Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında usulüne uygun olmayan iş ve işler yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Partililer, İçişleri Bakanlığı'nı da göreve çağırdı.

Çorum İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında MHP’li ve AKP'li belediye meclis üyeleri yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, dokuz belediye meclis üyesinin imzası ile yapılan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürüldü.

İskilip Cumhuriyet Savcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi: "Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk i iş ve işlemlerle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur. İskilip belediyesi dahilindeki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerde ki her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile İçişleri bakanlığınca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.

MHP’li meclis üyesi, Mehmet Sözer, suç duyurusu dilekçesini doğrulayarak “İyi veya kötü ne varsa ortaya çıksın” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar