Trafik sigortasına üst üste zam geldi! Araç sahiplerini kahredecek haber

Trafik sigortasına üst üste zam geldi! Araç sahiplerini kahredecek haber
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, araç sahiplerini üzecek haberi duyurdu. Trafik sigortasına zam geldi!

Dün, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasındaki azami prim tutarı artış oranını yüzde 2'den yüzde 5'e çıkardığını açıklamıştı. Ancak bugün, bu oranın Ocak ayı için yüzde 10'a çıkarıldığı yeni bir duyuruyla bildirildi.

zorunlu-trafik-sigortasi-nedir.png

2023 yılının mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanan prim artış oranı, şimdi Ocak ayında yüzde 10 olarak belirlendi. Bu değişiklikle birlikte trafik sigortasında ödenen primlerde önemli bir artış bekleniyor.

55c881bd23c271a633b2ff04c5bd803f-1681847974369.jpg

Trafik sigortası, kara yollarında meydana gelen kazalarda karşı tarafta oluşabilecek zararların karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Temel amacı kayıpları en aza indirmek ve sürücülerin haklarını korumak olan trafik sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenir ve olası kazalarda zararları karşılamayı amaçlar.

bw-722022-9443933367.jpg

Ayrıca, yeni yılın başlamasıyla birlikte sigorta poliçelerine de büyük bir zam bekleniyor. Sigorta şirketleri, çeşitli risk durumlarına karşı hazırlık aşamalarında olduklarından, primlerde artış beklentisi giderek yükseliyor. Özellikle 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından reasürans şirketlerinin 5 milyar dolarlık zararın altından kalkması nedeniyle şirketlerin primleri 2-3 kat artırma hazırlığında olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar