AKP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli?

AKP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte büyükşehir belediye başkan adayları belli olmaya başladı. AKP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Halit Doğan oldu. Peki Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli?

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere doğru adaylar belirlenmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 26 ilin adaylarından biri de Halit Doğan oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Doğan'ın geçmişi ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli?

HALİT DOĞAN KİMDİR?

Halit Doğan, 1978 yılında Çarşamba Yenikışla Mahallesinde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü ilkokulunda tamamladıktan sonra orta ve lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nde başarıyla tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak 2000 yılında mezun oldu.

2002 yılından 2019' kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yaptı. Aynı dönemde Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nde ve Çarşambaspor'da yönetici olarak görev aldı.

31 Mayıs 2014 tarihinde AKP Çarşamba İlçe Başkanı olarak atanan Halit Doğan, 5. ve 6. olağan kongrelerde tekrar başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart mahalli ve idari seçimlerinde Cumhur İttifakı AKP Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak belirlendi ve seçimleri kazanarak Çarşamba Belediye Başkanı oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar