AKP MKYK'ya çok sürpriz isimler! Sanat ve spor camiasından da var...Bomba DEVA, Gelecek, Saadet detayı

AKP MKYK'ya çok sürpriz isimler! Sanat ve spor camiasından da var...Bomba DEVA, Gelecek, Saadet detayı
AKP, 7 Ekim Cumartesi günü (yarın) büyük kongresine gidiyor. Yeni parti yönetiminin belirleneceği kongrede, MKYK’da yer alacak kişilerin kim olduğunu Milliyet yazarı Zafer Şahin yazdı.

AKP, yerel seçim öncesinde büyük kongresine gidiyor. 7 Ekim Cumartesi günü (yarın) gerçekleşecek olan kongrede yeni parti yönetimi belli olacak.

Milliyet yazarı Zafer Şahin bugünkü köşe yazısında, AKP’nin yarınki kongresinde oluşacak parti yönetiminde mevcut MKYK’da görev yapanlar dışında başka milletvekili olmayacağını açıkladı.

Şahin, partinin tecrübeli isimlerinden Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un büyük bir ihtimalle listede yer alacağını kaydetti.

Zafer Şahin’in yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

AK Parti’de yarınki kongrede oluşacak yeni parti yönetiminde mevcut MYK’da görev yapanlar dışında milletvekili olmayacak.

Partinin tecrübeli isimlerinden Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop büyük bir ihtimalle listede kendilerine yer bulacak.

Eski bakanlardan Erkan Mumcu’nun MKYK’ya alınacağı iddiası kulislere düştü ama bizzat kendisi bunu yalanladı. Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan’ın adı da MKYK için geçiyor. Sanat ve spor camiasından bazı isimleri de listede görürseniz şaşırmayın.

İktidar partisindeki asıl hareketlilik kongre sonrasında başlayacak. Kasım ayının ilk haftasına kadar belediye başkan adayları belirlenecek ve sahaya çıkılacak. Muhalefetin elindeki belediyelere gösterilecek adaylar daha erken açıklanacak.

Son günlerde kulislerde TBMM’ye CHP listelerinden giren Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerin kısa bir süre içinde AK Parti’ye katılacağına dair bir söylenti yayılıyor. Güvendiğim haber kaynaklarıma bu iddiaları sordum. Kimse yalanlamadı.. Hatta “Sadece onlar değil, İyi Parti ve CHP’den de bize gelmek isteyenler var” diyenler de oldu!

Ekim’de siyasetin tansiyonu yükselecek gibi görünüyor…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar