Ekrem İmamoğlu parti kuruyor! Başkent'ten son bomba kulis... Kimler katılacak?

Ekrem İmamoğlu parti kuruyor! Başkent'ten son bomba kulis... Kimler katılacak?
CHP'de İstanbul kongresi için delege savaşları sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul delege seçimlerinin ardından A veya B planını uygulamak için harekete geçeceği iddia edildi. Sabah yazarı Mahmut Övür, İmamoğlu’nun İstanbul'da çoğunluğu alamazsa yeni bir parti kurmaya hazırlandığını öne sürdü.

Yerel seçimler kısa bir süre kalmışken, CHP'de kurultay öncesi İstanbul kongresi için delege arayışları devam ediyor.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında, değişim tartışmalarının odağındaki isimlerden olan Ekrem İmamoğlu'nun 'Partiler üstü Macron Modeli' gibi fikri olduğunu ve bunun Meclis ayağının da oluşmuş durumda olduğunu iddia etti.

Övür, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir karar aldığını ve İstanbul Kongresi'nde istediği delege çoğunluğunu kazanamadığı takdirde CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağını öne sürdü.

Mahmut Övür’ün yazısının ilgili kısmı şöyle;

Her makama aday olduğu için gerçekten İmamoğlu'nun bir planı olup olmadığını bilmiyorum; ama kulislerde artık rahat rahat İmamoğlu'nun A ve B planları konuşuluyor. A planına göre İstanbul İl Kongresi alınırsa CHP yönetimini zorlayacak, eğer alınamazsa bu kez B planı devreye girecek. B planından kastedilen de yeni bir parti kurmak. Son günlerde de konuşuldu, hatta geçen yıl Altılı Masa'da yaşanan kaosa karşı "EKİM Partisi" kurulacağı bile seslendirilmişti.

Zaten İmamoğlu'nun aklının bir yerinde, "Partiler üstü Macron Modeli" gibi bir fikir vardı. Artık bunun Meclis ayağı da oluşmuş durumda.

İmamoğlu ve ekibinin İstanbul'daki delege avında gösterdikleri agresif tavrın bu açıdan bir işaret verdiğini söyleyen tecrübeli bir CHP'li şöyle diyor:
"İmamoğlu İstanbul İl Kongresi'ni alırsa genel başkanlığa aday olur, grup kurmasına gerek kalmaz. Ama kaybederse tam tersi olur ve İmamoğlu parti kurar. Bunun için Meclis'te ciddi bir hareketlilik var ve yeterli milletvekili olduğu için de grup kurmaları kimseyi şaşırtmayacak."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar