Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

AKP için çanlar çalıyor...

Kıymetli dostlar, yıllardır söylemekten dilimizde tüy bitti.. "Gidişatımız kötü dedik" vandal olduk, "batıyoruz" dedik , şirret olduk, "battık" dedik illet olduk..

Bizler gibi tüm ekonomi yorumcularının ortak bir noktası vardı.. Doların gelmesi olası noktası noktayı bilimsel bir şekilde anlattık. Bunu tutmanın nelere mal olacağını da izah ettik..

Ama iktidarın tabanı konsolide etme çabası, doğruyu değil, yanlışı defalarca tercih etmesine sebep oldu ..

Tv de her programdan sonra tarafımıza edilen küfürlerin, hakaretlerin, tehditlerin haddi hesabı yok.. Trollerin ortak görüşü, işi bilmeden yorum yaptığımız..

Ben de diyorum ki, arkadaş sizler "dolar 3 lirayı geçerse yüzüme tükürün" diyen ekonomistlerin arkasından giden düşünme yetisini kullanmayan güruhsunuz.. Bize neyi anlatıyorsunuz..

Sevgili dostlar, Amerikan bankaları bile FED''e baskı yapıyor, faiz agresifliğini bir kenara bırakması için.. Ama FED in bu şartlarda bu Şahin politikadan vazgeçmesi imkansız gözüküyor..

Sene sonuna kadar FED faizi 150 baz puan arttıracak.. Euro da dolar karşısında daha da değer kaybına uğramamak için ona faiz arttırımda eşlik edecek.. Bu bizim ülkemize ne getirecek.. Akıntıya kürek çeken bir sandal olan Türkiye''nin akıntıda aynı yerde durmasının maliyeti artacak.. Kendini dolar ile alakalı 30/35 bandında fiyatlayan piyasa maliyeti daha da artacak.. Bunun hane halkına yansıması, satınalma gücündeki azalma, kalitesiz bir yaşam ve vergi olarak geri dönecek..

Biz ne yapıyoruz.. EYT ile ilgili çözüm mü buluyoruz, hayır.. Katsayı sorununu mu çözüyoruz, hayır.. İşsizliğe, enflasyona çözüm mü arıyoruz, hayır..

Bunu dile getirecek , olayın farkında olan insanlar diğer insanlara bu eksikleri duyurmasın diye sansür yasasını çıkartarak, kendilerini daha da komik duruma düşürüyorlar..

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.. Bizler haber yapmıyoruz, mevcut yapıyı yorumluyoruz..

Mesela, 1,750 trilyon lira olan 2022 devlet bütçesi, 4,470 trilyon liraya yükseltildi.. %155..

Peki bunu ben dile getirdiğimde suçlu oluyorum, ama devlet bütçesinde bile %155''lik artış yapan devletin bir kolu olan TÜİK insanları enflasyonun % 80 olduğuna inandırmaya çalışıyor..

Son bir sözüm de muhalefete.. Sansür yasası onaylanırken, meclise gitme zahmetinde bulunmayan Sayın vekillere sesleniyorum.. Nasılsa sayı avantajı AKP ve MHP de olduğunu düşünerek meclise gitmediler bile..

Be arkadaş, bizler yargılanma, soruşturma açılması gibi tehlikelere rağmen konuşmaya, sorunları dile getirmeye çalışırken, sizlerin nasılsa dayı avantajı biz de değil diye oylamaya gitmeye tenezzül etmemeniz fazlasıyla yaralayıcı..

Bu saatten sonra çanlar iktidar partisi için çalıyor.. Millet AKP yandaşlarının evinde paramatik, kendi evinde zikirmatik olduğunun farkında..

Unutmayın yönetim şekliniz kader, çektikleriniz yaşamanın fıtratı değildir..

İlk seçimde oyuna sahip çık Türkiyem...

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları