Yıldız Techno GSYF ile 1 milyar TL'lik dev fona start verildi

Yıldız Techno GSYF ile 1 milyar TL'lik dev fona start verildi
YTÜ Yıldız Teknopark ve BV Portföy iş birliğiyle kurulan Yıldız Techno GSYF, ulusal ve uluslararası yatırımcı ağına erişimi sağlayarak girişimcilerin fon ihtiyaçlarını karşılayacak.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki ihracatını artırmak ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için kurulan Yıldız Techno Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), önemli bir fon büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Yıldız Tekno GSYO'nun geniş start-up ve yatırımcı ağından güç alan ve BV Portföy iş birliğiyle gerçekleştirilen Yıldız Techno GSYF lansmanı büyük ilgi gördü. Fon, oyun, yazılım hizmetleri, FinTech, InsureTech, yapay zeka, e-ticaret ve mobilite gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren girişimcilere stratejik ve kapsamlı destek sunmayı hedefliyor. GSYF, girişimcilere uluslararası yatırımcılarla buluşma fırsatı da sağlayarak Türkiye'yi bir teknoloji ihracat merkezi haline getirme hedefinde önemli bir rol oynayacak. 1 milyar TL büyüklüğündeki fon, teknoparktaki şirketlere ve girişimcilere yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımlar, girişimlerin büyüme aşamalarına ve ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, üniversitelerin ülke kalkınmasındaki önemine vurgu yaparak, Yıldız Tekno GSYO'nun bugüne kadar 23 girişime yatırım yaptığını ve lider konumda olduğunu belirtti. Yıldız Techno GSYF'nin hayata geçirilmesiyle Türk girişimcilerine daha fazla fırsat sunacaklarını dile getirdi.

258.jpg

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ise, kültürel birikimleri ve geniş öğrenci, mezun ve çalışan sayısıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nin güçlü bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Teknolojilerini uluslararası alana taşıma konusunda başarılı olduklarını belirten Tanışman, Yıldız Techno GSYF'nin önemini vurguladı.

Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek ise, geleneksel yatırım anlayışından ziyade yenilikçi teknolojilere odaklandıklarını belirtti. Yıldız Techno GSYF'nin hayata geçirilmesinin ardından geçen bir yılda birçok zorlu aşamayı başarıyla atlattıklarını dile getirdi ve Türkiye'nin genel teknoloji ekosistemi için stratejik bir adım attıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar