Akbelen Ormanı'na şafak baskını! Kesmi motorları ile girdiler....

Akbelen Ormanı'na şafak baskını! Kesmi motorları ile girdiler....
İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı, Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır devam eden doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA girdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölgedekilerin mücadelesi devam ediyor.

İkinci yıla giren doğa nöbetinden sonra bu sabah ilk kez, 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

c4765754-9210-449b-b530-4b567231d063.jpg

Ekoloji Birliği Kadın Meclisi, İkizköylülerin bir an önce Akbelen Ormanı’ndaki ablukanın kaldırılmasını ve kesim kararının durdurulmasın talep ettiğini söyleyerek, konuya duyarlı tüm kamuoyunu Akbelen Ormanı’na destek olmaya davet etti.

118 BİN İMZA TOPLANDI

“İkizköy Akbelen Ormanı’nın Kömür Madeni için Kesilmesini Durdurun” kampanyası için 118 bin imza toplandığını söyleyen change.org kampanya danışmanı Seda Elhan, “Biz şu an hem milletvekillerinden hem kamuoyundan destek alıp farkındalığı artırmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar