Maden faciasının bir numaralı sanığının avukatlığını MHP'den ünlü bir isim yapıyor

Maden faciasının bir numaralı sanığının avukatlığını MHP'den ünlü bir isim yapıyor
Bartın Maden Katliamı davasına 24 Temmuz'da devam edilecek. İlk duruşmada “Vicdanım rahat” diyen ancak iddianamede facianın ilk sorumluları arasında yer alan dönemin müessese müdürü Selçuk Ekmekçi’nin avukatlığını MHP'nin önemli bir ismi yapacak.

Amasra maden faciasının davasına bugün devam edilecek. İddiamede facianın ilk sorumluları arasında yer alan ama ilk duruşmada ‘vicdanım rahat’ diye açıklama yapan dönemim müessese müdürü Selçuk Ekmekçi’nin avukatlığını MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Rahmi Ertürk’ün üstleneceği ortaya çıktı. Ekmekçi, davasını Ertürk’ün takip edeceğini vekaletname ile mahkemeye bildirdi.

Ekmekçi, her bir madenci için “olası kast ile adam öldürme” suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

“VİCDANIM RAHAT” DEMİŞTİ

Ekmekçi ilk duruşmada ölen madencileri sorumlu tutarak, “Olaydan 20 gün önce kartiyeye gittiğimde barutçunun üzerinde gaz ölçüm cihazı yoktu, yazılı tutanak tuttum. Bu zincirlemede bir halka görevini yapmazsa kaza kaçınılmazdır. Ben denetim görevimi yerine getirdim. Vicdanım bu konuda rahattır” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar