Ahmet Türk AKP ile DEM Parti’nin gizli görüşmesinin perde arkasını anlattı: Erdoğan’ı işaret etti tek şartını sundu

Ahmet Türk AKP ile DEM Parti’nin gizli görüşmesinin perde arkasını anlattı: Erdoğan’ı işaret etti tek şartını sundu
DEM Parti’nin Mardin adayı Ahmet Türk, AKP ile görüştükleri iddiaları hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Türk, Erdoğan ile yeni bir yol için tek şartını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, AKP temsilcileriyle resmi olmayan görüşme iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Rudaw TV’de konuşan Türk, AKP’li yetkililer tarafından kendilerine bir daha kayyım atanmayacağına dair söz verilmediğini belirterek, “Aramızda herhangi bir anlaşma ya da sözleşme yok. Ancak şunu görüyoruz; AKP bu politikayla yürüyemez, gün geçtikçe kaybediyorlar. Politikalarını yeniden gözden geçirmek, değiştirmek zorunda kalıyorlar. Kürt halkına düşmanlık yaparak bu siyaseti devam ettirirlerse kaybederler. Bu nedenle yeni bir siyasetin ortaya çıkmasını umuyoruz. Doğrusu Kürt halkı kucaklanmalı. Kürt halkına düşman gözü ile bakarsanız Türkiye ne demokrasiye ulaşabilir, ne de ekonomik olarak da kalkınamaz. Orta Doğu ve uluslararası alanda da etkisini gün gittikçe kaybeder” ifadelerini kullandı.

İSİM VEREMEM

“AKP’yle görüşüyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Türk şunları söyledi:

“Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz, onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan’la resmi görüşmemiz yok.”

Kimlerle görüştükleri sorusunu Türk, “İsim veremem, bu doğru olmaz” diye cevapladı.

ERDOĞAN’LA BİR ARAYA GELEBİLİRLER Mİ?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Türk, “MHP ile ittifakları olduğu müddetçe de bu gündeme gelmez. Ancak MHP’den koparlarsa mecburen yeni bir yol izleyecekler. (MHP ile ittifak) Bu onlar için de ağır bir yük olmaya başladı. Türk halkı da bu politikadan rahatız” diye konuştu.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar