MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı başladı: Bahçeli kürsüye öyle bir çıktı ki görenler gözlerine inanamadı

MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı başladı: Bahçeli kürsüye öyle bir çıktı ki görenler gözlerine inanamadı
Partisinin bugün yapılan 14. Olağan Büyük Kurultayı'na katılan MHP lideri Devlet Bahçeli kürsüye öyel bir çıktı ki görenler "Bahçeli'ye ne oldu?" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 14. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda başladı.

MHP’de yaklaşık 30 yıl genel başkanlık yapan Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından toplanan 6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre’de MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli, 27 yıldır bu görevi yürütüyor.

Bahçeli, bugünkü Kurultay ile beraber 11. kez genel başkan seçilecek.

ERDOĞAN'A MESAJ GÖNDERİLDİ

Kurultay salonunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından önce ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganları atılırken, salonda, ‘Bu ülkü bir ömürden uzun, her sevdadan büyük’, ‘İlk günkü azim ve kararlılık, bitmeyen gurur ve onurla’, ‘Devir artık Türk devridir’ pankartları açıldı.

Kurultay Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın konuşması ile başladı. Kurultaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da mesaj gönderdi.

aa-20240317-34012372-34012371-mhp-14-olagan-buyuk-genel-kurultayi.jpg

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kongre öncesinde ters bir hareket yaptığı ve omzunu incittiği açıklandı.

MHP’den yapılan açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun.kendisine geçiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun” ifadesi kullanıldı.

MYK DA BELLİ OLACAK

MHP'nin büyük kurultayında genel başkan ile 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) seçilecek. Kurultayda bunun yanı sıra 9 üyenin yer aldığı Merkez Disiplin Kurulu (MDK) belirlenecek. Ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi de bugün belli olacak. Kurultayın ardından 15 kişilik Başkanlık Divanı da oluşturulacak.

ERDOĞAN’DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan mesajında, “Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle, hürmetle saygılıyorum. MHP’nin 14. Kurultayının parti camiası ile birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz darbe gecesinden beri devletimizin bekası, milletimizin huzuru, ülkemizin güvenliği ve esenliği için Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile birlikte yol yürüyoruz.

Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz her mücadelede sahip olduğumuz ortak zeminin genişliğini ve derinliğini bir daha gördük. Biz bu kutlu ve uzun soluklu yoldaşlıktan şeref duyuyoruz. 2023 hedeflerini birlikte hayata geçirdik, şimdi de Türkiye 100 yılının inşaası için içeride ve dışarıda beraberce zorlu bir mücadele yürütüyoruz” denildi

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar