Erbakan’dan eski ortağı AKP’ye tepki: Aday çekme iddialarına son noktayı koydu

Erbakan’dan eski ortağı AKP’ye tepki: Aday çekme iddialarına son noktayı koydu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Van'da düzenlediği mitingde, partisinin adaylarını çekeceği iddiaları hakkında açıklama yaptı. Erbakan AKP'nin bazı söylemlerini de eleştirdi.

Yerel seçime sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan, Van'da düzenlenen mitingde gündemde yer alan konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözlerinde AKP'yi hedef alan Erbakan, "Milletten oy alamıyor, nereye gitse emekli, memur, işçi, çiftçi tepki gösteriyor. Nereye gitse Gazze'yi soruyorlar. 'İsrail ile neden ticarete devam ediyorsunuz' diyorlar. Bu tabloyu manzarayı görüyor. Anketlere bakıyor. Oylar kartopu gibi eriyor. Gelmiş Yeniden Refah adayını geri çekecekmiş de bize destek olacakmış. Ne münasebet. Herkes çalışacak, herkes millete kendisini anlatacak, hizmet yarışına girecek ve milletimiz özgür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçecek" şeklinde konuştu.

"2028'DE İKTİDAR OLACAĞIZ"

Partisinin Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu belirten Erbakan, "Yeniden Refah Partimizin üye sayısı bugün itibariyle 475 bine ulaştı. Ayda 75 bin üye kaydettiklerini de belirten Erbakan "Bu tempoyla seçimlere inşallah 550 bine yakın üye ile gireceğiz. Türkiye'de üye sayısı bakımından en büyük 3'üncü siyasi parti olarak bu seçimlere gireceğiz. Seçimlerden sonra yine bu tempoyla inşallah birkaç ayın içerisinde üye sayımızı bir milyona çıkaracağız. Önce 31 Mart yerel seçimlerinde iktidar arkasından 2028'de iktidar olacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Aday çekme iddiaları hakkında da konuşan Erbakan, seçim bölgelerinde adaylarını çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığını da belirterek, "Kimse kimseye kazandırmak veya kaybettirmek mecburiyetinde değil. Herkes kendi gücüyle gelecek. Yeniden Refah partimizde ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor ve inşallah milletimizin teveccühüyle gelecek bu ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacak. İnşallah 922 ilçemizde 81 ilimizde İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere kendi adaylarımız en güçlü şekilde çalışıyor ve seçimlere hazırlanıyor. Ahlaklı belediyecilik dönemini başlatmak için gün sayıyorlar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar