Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin yeni Abdullah'ı Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin yeni Abdullah'ı Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?
Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterini canlandıracak yeni isim Ahmet Mümtaz Taylan oldu. Bu haberin ardından birçok kişi Ahmet Mümtaz Taylan'ı merak etmeye başladı. Peki Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin yeni Abdullah'ı Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Ahmet Mümtaz Taylan kimdir?

Televizyon ekranlarının popüler dizisi Kızılcık Şerbeti'nde 'Abdullah' karakterini canlandıran Settar Tanrıdöğen beyin kanaması geçirmesi sonucunda tedaviye alınmıştı. Dizide devam etmeyecek olan Settar Tanrıdöğen'in yerine Ahmet Mümtaz Taylan'ın Abdullah karakterini canlandıracağı açıklandı. Peki Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin yeni Abdullah'ı Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

AHMET MÜMTAZ TAYLAN KİMDİR?

12 Eylül 1965'te Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Mümtaz Taylan, Arnavut bir babanın ve Çerkes bir annenin oğludur. İlköğrenimini Isparta'da tamamlayan Taylan, daha sonra İzmir'de lise eğitimini tamamlamıştır. Yükseköğrenimine Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'nde başlayan Taylan, ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

Profesyonel kariyerine 1989 yılında Devlet Tiyatroları'nda başlayan Taylan, burada uzun yıllar boyunca birçok önemli görevde bulunmuş ve tiyatro alanında kendini kanıtlamıştır. Aynı zamanda yönetmenlik de yapan Taylan, tiyatro kariyerinde birçok ödül kazanmıştır.

Oyunculuk kariyerinde de dikkat çeken Taylan, televizyon ve sinema dünyasında da önemli projelere imza atmıştır. "Leyla ile Mecnun", "Şahsiyet", "Alef", "Kırık Kalpler Bankası" gibi dizilerde ve "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Kelebeğin Rüyası", "Gelincik" gibi filmlerdeki performansları ile izleyicilerden tam not almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar