Ahmet Hakan'ın öve öve bitiremediği CHP'li yönetici kim... Alevi detayı

Ahmet Hakan'ın öve öve bitiremediği CHP'li yönetici kim... Alevi detayı
Seçimlerden sonra CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları devam ederken, CHP'deki kongre süreci de hız kazandı. Kongre sürecinde olan partide gazeteci Ahmet Hakan CHP'li yöneticiyi öve öve bitiremedi.

CHP'deki kongre süreci devam ederken, İstanbul için de kongre takvimi belli oldu. 8 Ekim Pazar günü CHP İstanbul il başkan adayları yarışacak.

İstanbul'da il başkanlığına aday olan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'i 'değişimciler' desteklerken, Koltuğunu Canan Kaftancıoğlu'na bırakan CHP'nin İstanbul eski il başkanı Cemal Canpolat'ı da genel merkez destekliyor.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Kongre sürecinde olan CHP'de İstanbul'un adayı olan Cemal Canpolat'ın Ahmet Hakan öve öve bitiremedi. Hakan, "Kişisel olarak tanışmayız. Ama kendisiyle ilgili uzaktan şöyle bir izlenimim var: Daima mazlum" dedi.

Hakan'ın köşesine taşıdığı Canpolat ile ilgili yazısı şöyle:

Cemal Canpolat’ı tanır mısınız? Kaftancıoğlu’ndan önce CHP’nin İstanbul İl Başkanı’ydı. Şimdi yine aynı makama aday. Canpolat’la bir araya gelmişliğim yok. Kişisel olarak tanışmayız. Ama kendisiyle ilgili uzaktan şöyle bir izlenimim var: “Daima mazlum”. Şu nedenlerden dolayı:

- CHP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde gayet iyi bir performans göstermişti. 2017 referandumunda İstanbul’da CHP önderliğindeki muhalefet bloku yüzde 51.4 almıştı. İstanbul’da yıllar sonra ilk kez böyle bir tablo ortaya çıkmıştı.

- Canpolat döneminde (2014 / 2019 arası) İstanbul’da CHP’nin 14 ilçe belediyesi vardı. Kaftancıoğlu’nun başkan olduğu 2019 seçiminde ise CHP, 12 ilçe belediyesi alabildi. Büyükşehir alındığı için bu eksiklik pek göze çarpmadı.

- Canpolat / Kaftancıoğlu kurultayda karşı karşıya geldiğinde... Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu’nu desteklemişti. Buna rağmen Cemal Canpolat’ın performansı çok iyiydi. Çok az farkla seçimi kaybetti.

- Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesinin ardından “CHP’de Alevi lobisi var” cümlesi çok sık söylenir oldu. Canpolat da Alevi. Ancak Canpolat, hiçbir zaman siyasetini kimlik üzerine kurmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar