Ahmet Ercan Hoca 2 il için büyük sıkıntı dedi: Hem 7 büyüklüğünde deprem hem de tsunami

Ahmet Ercan Hoca 2 il için büyük sıkıntı dedi: Hem 7 büyüklüğünde deprem hem de tsunami
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, 2 ilde 7 büyüklüğünde deprem beklediğini açıklarken o iller için tsunami olasılığının olduğunu da kaydetti. Hangi illerde deprem bekleniyor ve tsunami olasılığı olan iller hangisi? İşte detaylar…

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

6 Şubatta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından fay hatlarındaki hareketlilik hala devam ederken uzmanlar depremlere karşı alınacak önlemleri sık sık tekrar edip, gündeme getiriyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, illerde görülebilecek en büyük depremler konusundaki paylaşımlarını sosyal medya hesabından devam ediyor. Ercan, deprem riski taşıyan illere yenilerini ekledi.

Ercan, Muğla’da 7.1 deprem beklediğini belirterek “Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var” uyarısında bulundu.

Alfabetik sırayla illerde beklenen en büyük depremleri paylaşan Ercan son paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Malatya; M6,7 (artık deprem uzun süre olmaz) Kırklareli; <M5.0, Manisa; M6.9, Mardin; <M5.0, Muğla; M7.1, Muş; M6.7. Muğla deniz kıyılarında Güney Ege dalma batma kuşağı depremlerinde süpürtü (tsunami) olasılığı var.”

Ercan’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

ahmet-ercan.png

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar