Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi öve öve bitiremedi: "Erdoğan iyi taktisyen ama..."

Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi öve öve bitiremedi: "Erdoğan iyi taktisyen ama..."
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne yönelik olumlu ifadeler kullanırken, Erdoğan'ı ise önce övdü sonra eleştirdi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından 5 yıl daha göreve devam etme hakkı kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu yeni kabine tartışılmaya devam ediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24’ten Murat Sabuncu’ya yeni kabineyi değerlendirdi.

"SOYLU'NUN GİDİŞİYLE MHP ETKİSİ KIRILMIŞA BENZİYOR"

7 yıl İçişleri Bakanlığı yapan Süleyman Soylu’nun bakan yapılmaması sonrası bu durumun MHP ile ilişkisine değinen Davutoğlu, “Soylu’nun da devre dışı kalmasıyla MHP etkisinin dışında oluştuğu anlaşılıyor.” dedi.

"AK PARTİ KENDİ İÇİNE DÖNMÜŞ"

“Bu açıdan Erdoğan özellikle bizim de Meclis’teki muhalefetimizin olabileceğini düşünerek tabiri caizse AK Parti’nin daha kendi içine dönük bir kabine oluşturmaya özen göstermiş” diyen Davutoğlu’nun, konuya ilişkin değerlendirmesi özetle şöyle:

"PELİKAN ÇETESİ, DAMAT ÇEVRESİ TASVİYE EDİLMİŞ"

“Genel olarak kabinedeki isimler bağlamındaki tercihe baktığımızda olumlu olan iki hususu zikredeyim. Birincisi, bu kabinenin ‘Pelikan Çetesi’ diyebileceğimiz çetenin veya damat çevresindeki oluşmuş ağın dışında oluştuğu anlaşılıyor. İkincisi de, Soylu’nun da devre dışı kalmasıyla MHP etkisinin dışında oluştuğu anlaşılıyor. Bu açıdan Erdoğan özellikle bizim de Meclis’teki muhalefetimizin olabileceğini düşünerek tabiri caizse AK Parti’nin daha kendi içine dönük bir kabine oluşturmaya özen göstermiş. Bu arkadaşların bir kısmı en azından tanıdıklarımızın ve beraber çalıştıklarımızın, siyasi ahlak sicilleri daha önceki bazı uygulamalardan farklı. Ayrıca kendi meselelerine vakıflar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar