Gönüllerde taht kuran meyvenin fiyatı belli oldu: Çoğu döviz kurunu ikiye katladı!

Gönüllerde taht kuran meyvenin fiyatı belli oldu: Çoğu döviz kurunu ikiye katladı!
Mersin’in Mut ilçesinde yetişen turfanda eriğin tezgâh fiyatı 50 lirayı buluyor. Üretici fiyatından memnun olurken, hasadı hakkında bilgi veren, Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, “Toplanan eriği, Mersin'in yanı sıra Antalya, Konya ve İstanbul'daki hallere gönderiyoruz. Bu yıl 30 bin ton yıllık ürün bekliyoruz” dedi.

ÇOĞU DÖVİZ KURUNU İKİYE KATLADI!

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Türkiye''de erik yetiştirilen önemli merkezlerden birinin Mut olduğuna dikkat çekerek, “Toplanan eriği, Mersin''in yanı sıra Antalya, Konya ve İstanbul''daki hallere gönderiyoruz. Bu yıl 30 bin ton yıllık ürün bekliyoruz” dedi.

Mersin''de serada yetiştirilen eriklerin hasadına başlandı - Son Dakika  Haberleri

Bayır, erik hasadı sezonuna iyi başladıklarını söyleyip, “İlçenin sahip olduğu iklimsel özellikten dolayı kaliteli ürün hasat ediliyor. Açık alandaki erikte 50 liradan satışlar başladı" şeklinde konuştu.

Silifke''de ilk erik hasadı yapıldı

Mut’ta yetişen can eriği, rengi, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep gördüğüne dikkat çeken Bayır, "Kaliteli erik üreten üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor. Bu yıl erik fiyatları altın yılını yaşıyor" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar