AFAD depremdeki can kaybını açıkladı: 2379 kişi hayatını kaybetti!

AFAD depremdeki can kaybını açıkladı: 2379 kişi hayatını kaybetti!
AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, deprem hakkında son verileri paylaştı. Can kaybı 2379 kişiye yükseldi.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen 2 depremin ardından birçok şehirde binlerce bina yıkıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Vali Yunus Sezer, şu ana kadar yapılan çalışmalarda 2379 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Depremde yaralı sayısı 14 bin 483 olarak açıklanırken 4 binin üzerinde bina enkaza dönüştü. 

KARAYOLLARI İLE ULAŞIM ÇOK ZOR

Sezer, yardım taleplerinin koordineli şekilde aktarılması gerektiğini belirterek, valilikle iletişim içinde olmayan yardımların yalnızca ulaşım sürecini zorlaştırdığını belirtti. Yoğun hava muhalefeti nedeniyle lojistik güçlükler yaşandığını aktaran Sezer, devlet kurumlarının ve birçok özel kuruluşun tam teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

40''I AŞKIN ÜLKEDEN YARDIM TALEBİ

Türkiye, depremin ardından 4. seviyede alarm ilan etmiş ve uluslararası yardımlara açık olduğunu belirtmişti. Sezer, şu ana kadar 40''ı aşkın sayıda ülkeden yardım talebi geldiğini iletti. 

MALATYA VALİLİĞİ UYARDI

Malatya Valiliğinden yapılan uyarıda, vatandaşlardan ikinci bir uyarıya kadar şebeke suyunu içmemeleri önemle rica edildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar