Depremde kağıt gibi yıkılan 14 katlı binanın sahipleri yurt dışına kaçtı! 50 kişi hayatını kaybetmişti

Depremde kağıt gibi yıkılan 14 katlı binanın sahipleri yurt dışına kaçtı! 50 kişi hayatını kaybetmişti
Kahramanmaraş merkezli depremde 10 ilde büyük hasarlara yol açan deprem felaketinde Adana’da yerle bir olan binaların arasında olan Hasan Alpargün apartmanının sahiplerinin yurtdışına kaçtığı öğrenildi.

7,7 ve 7,6 Kahramanmaraş depreminde Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde 14 katlı Hasan Alpargün apartmanı harabeye dönen diğere binalar arasında yer alıyordu. Yerle bir olan binanın sahiplerinin Kıbrıs’a kaçtığı öğrenildi.

Alpargün apartmanının sahipleri Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün yakınları, ikilinin deprem günü Kıbrıs’a kaçtığını söyledi.

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi''nde 14 katlı Hasan Alpargün apartmanı da depremde kağıt gibi yıkılan binaların içerisindeydi.

 

Adana Alpargun Apartmanı''nda arama kurtarma çalışmaları dron ile  görüntülendi

Yaklaşık 50 vatandaşın hayatını kaybettiği binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün’ün 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da, "Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık" sözleriyle satış reklamı yapmıştı.

Şirketin genç patronu bir reklam çalışması olarak verdiği röportajda “Sıra dışı bir mimar, Hasan Can Alpargün” diye anlatılmıştı. İnşaat şirketinin internetteki sayfasına ise girilemiyor. (Cumhuriyet)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar