Bitlis'e 383 yataklı hastane geliyor!

Bitlis'e 383 yataklı hastane geliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla, Eren ailesi tarafından Bitlis'te yapılacak olan 100 milyon dolarlık hastane yatırımı için protokol imzalandı.

40 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan ve toplam 383 yatak kapasiteli olacak bu modern hastane, Bitlis'in sağlık altyapısını güçlendirecek.

İmza törenine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi katıldı.

aw204242-03.jpg

Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, "Bugün, Bitlis'imiz için sağlık hizmetlerimizin daha da ileriye taşınması adına önemli bir adım atıyoruz. Türkiye'nin sağlık alanındaki en büyük bağışlarından birini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 300 servis yataklı, 58 yoğun bakım yataklı, 25 palyatif yataklı olan Bitlis Eren Devlet Hastanesi, ihtiyaç halinde 517 yatak kapasitesine çıkabilecek. Bu hastane, şehirdeki sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak ve vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunacak" dedi.

Ekici, projede emeği geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ahmet Eren, Vedat Demiröz, Turan Bedirhanoğlu, Erol Karaömeroğlu, Nesrullah Tanglay ve Kadir Köstekçi'ye teşekkürlerini iletti.