Çıktığı ilk maçta feci şekilde can verdi: Ringde tüyler ürperten ölüm...

Çıktığı ilk maçta feci şekilde can verdi: Ringde tüyler ürperten ölüm...

İngiliz boksör Sherif Lawal, Londra'da çıktığı ilk debut maçında ringde hayatını kaybetti.

Londra'daki Harrow Leisure Centre'da gerçekleşen altı rauntluk maçta, İngiliz boksör Sherif Lawal, Portekizli rakibi Malam Varela'ya karşı mücadele etti. Ancak maçın dördüncü raundunda aldığı darbe sonucunda nakavt oldu.

jk-he40-cover.webp

29 yaşındaki Lawal, yere yığıldıktan sonra ringe gelen doktorlar tarafından 20 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Lawal kurtarılamadı.

İlk tedavisi ring içinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Lawal'ın hayatını kaybetti.

sf.jpg

Bu olayın ardından salondaki diğer karşılaşmalar iptal edildi. Lawal'ın profesyonel bir boks tecrübesi olmamasına rağmen, 2018'den beri amatör düzeyde boks yaptığı biliniyor.

YILDA EN AZ 13 BOKSÖR HAYATINI KAYBEDİYOR!

18 Ekim 2019'da, 27 yaşındaki Amerikalı boksör Patrick Day'in bir maçta aldığı darbe sonucunda hayatını kaybetmesi, ABD'de büyük üzüntüye neden oldu ve sosyal medyada boksun yasaklanması tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Bir araştırmaya göre, 1890-2011 yılları arasında ringlerde 1604 boksörün hayatını kaybettiği belirlendi. Bu da yılda en az 13 boksörün öldüğü anlamına gelmektedir.

Geçtiğimiz yıl ise ringlerde kaydedilen 4 ölüm vakası yaşandı. Eylül ayında, Arnavutluk'ta kuzeninin lisansıyla ringe çıkan 21 yaşındaki Bulgar boksör Boris Stançov, maçta aldığı darbeler sonucunda yaşamını yitirdi.

23 Temmuz'da 28 yaşındaki Rus boksör Naksim Dadaşev, Maryland'deki bir maçta yaralandı ve bundan iki gün sonra 21 yaşındaki Arjantinli boksör Hugo Alfredo Santillan, Buenos Aires'teki bir maçtan beş gün sonra hayatını kaybetti.

Öte yandan, en az beş sporcu beyinlerinde oluşan pıhtılar nedeniyle komaya girdi ve ameliyat geçirdi.

f.webp

İlgili Haberler