ABD’yi karıştıran olay: Reza Zarrab sırra kadem bastı

ABD’yi karıştıran olay: Reza Zarrab sırra kadem bastı
ABD'de itirafçı olduktan sonra serbest kalan ve kendine yeni bir hayat kuran Reza Zarrab'ın uzun süredir kayıp olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Zarrab’ın evinin satıldığı ve kendisine ulaşılamadığı belirtildi.

Afganistan ve Suriye'deki terör saldırılarında Amerikalı askerlerin yaşadığı kayıplar ve yaralanmaların ardından, Sarraf ve Halkbank'a karşı açılan tazminat davası, gizemli bir hal almaya devam ediyor.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde 26 Temmuz 2023 tarihinde 151 kişi tarafından başlatılan davada, iddianame Zarrab ve Halkbank'ın terörist saldırılara yardım etmekle suçlanmalarını içeriyordu.

1875776-620x349-gmba-g4sh.webp

Ancak davacıların avukatları, sanık Sarraf'ın ABD'de resmen kaybolduğunu iddia ederek, mahkeme ile iletişim kurma girişimlerine yanıt alamadıkları için ek süre talep etti. Avukatlar, Sarraf'ın ulaşılamayan bir konumda olduğunu ve tebligat dahil hukuki prosedürün tamamlanabilmesi için gereken çabayı göstermediğini belirtti.

1866251-620x349-iapg-9k9l.webp

BİRDEN FAZLA KİMLİĞİ VAR İDDİASI

Davacıların avukatları, Sarraf'ın ABD'deki yaşadığı yeri tespit edemediklerini ve iddia edilen evin satılarak el değiştirdiğini açıkladı. Ayrıca, Sarraf'ın birden fazla kimliği ve takma adı olduğu ihtimalini değerlendiren avukatlar, özel dedektiflerin de sonuç alamadığını aktardı.

abd-de-gundem-oldu-askerlerin-da-f3-wo03.webp

“KENDİSİNE ULAŞMAMIZA RAZI OLMADI”

Başvuru dilekçesinde, "Sarraf kendisine ulaşmamıza asla razı olmadı. Kendisiyle iletişim kurma girişimlerimize asla yanıt vermedi, kabul etmedi. Bu vekili olduğumuz davacıların mahkemenizden ikinci uzatma talebi' ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar