ABD'de bedava lüks tatillere giden yüksek mahkeme yargıcı hakkında rüşvet suçlaması

ABD'de bedava lüks tatillere giden yüksek mahkeme yargıcı hakkında rüşvet suçlaması
ABD’de Senato Yargı Komitesi'nin Başkanı Demokrat Dick Durbin, Yüksek Mahkeme Yargıcı Clarence Thomas'ın on yıllardır milyarder bir Cumhuriyetçi bağışçıdan cömert hediyeler kabul ettiği iddiaları üzerine komitenin harekete geçeceğini söyledi.

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Thomas’ın, Cumhuriyetçi bir milyarder işadamı ile yıllardır bedava lüks tatil yaptığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

Illinois Senatörü Durbin, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, Thomas’a tepki göstererek, “Ülkedeki en yüksek mahkeme en düşük etik standartlara sahip olmamalı." ifadelerini kullandı.

Durbin, çıkan haberlerin bir kez daha, Yüksek Mahkeme yargıçlarının uygulanabilir bir davranış kurallarına bağlı kalması gerektiğini gösterdiğini belirterek, “Senato Yargı Komitesi harekete geçecek." ifadelerine yer verdi.

Kongre’den diğer Demokratlar da Thomas’ın lüks tatil ve seyahatlerini eleştirdi.

New York’un Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Twitter hesabından, Thomas’ın suçlanarak hesap vermesi çağrısı yaptı.

Ocasio-Cortez, “Bu, partinin ve partizanlığın ötesindedir. Bu derecedeki bir yolsuzluk şok edici, neredeyse karikatürize. Thomas suçlanarak hesap vermeli. Dramatik bir değişiklik olmazsa, Roberts mahkemesi rütbe yozlaşması, demokrasinin erozyonu ve insan haklarının elinden alınmasıyla tanınacak.” ifadelerini paylaştı.

Rhode Island Demokrat Senatörü Sheldon Whitehouse da sosyal medyadan, Thomas hakkındaki iddialar için, “Bunlar, Yüksek Mahkemenin, tüm hükümet genelinde yalnızca Yüksek Mahkemenin, gerçekleştirilmesini reddettiği türden bağımsız bir soruşturma için haykırıyor.” paylaşımında bulundu.

Online haber sitesi ProPublica''da dün yayımlanan haberde, Thomas ve eşinin, Cumhuriyetçi partinin ileri gelen milyarder bağışçısı Dallaslı işadamı Harlan Crow’un imkanlarını kullanarak bedava lüks tatil ve seyahatlere çıktığı belirtilmişti.

Haberde, Thomas’ın yaklaşık 20 yıldır Crow’a ait özel uçakla yurt içi ve yurt dışında defalarca seyahat ettiği, lüks yatını kullandığı, ve bunların hiçbirini kayıtlara geçirmediği ortaya çıkarılmıştı.

İş adamı Crow tarafından yapılan yazılı açıklamada da yargıç ile birlikteliklerinin sadece “arkadaşça” olduğu öne sürülmüş, “Asla devam eden dava veya alt bir mahkeme davası hakkında soru sormadık. Yargıç Thomas, hiçbir zaman bir davayı tartışmadı ve hiçbir zaman yargıcı herhangi bir yasal veya siyasi konuda etkilemeye çalışmadık." ifadeleri kullanılmıştı.

(A.A)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar