Rusya'ya yeni bir yaptırım daha

Rusya'ya yeni bir yaptırım daha
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının 13.gününde Moskova'ya kapsamlı enerji yaptırımları getirildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının 13.gününde Moskova''ya kapsamlı enerji yaptırımları getirildiğini açıkladı.

Biden''ın açıklamalarından satırbaşları;

"ABD''nin Rusya''dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasaklıyoruz. ABD Ukraynalı mültecilerin sorumluluğunu diğer ülkelerle paylaşacaktır.

Karar sonucunda ABD''de benzin fiyatları artacak. Ancak bunu dengelemek için elimden geleni yapacağım. Amerikan işyerlerini korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rusya''nın saldırılarıyla mücadele ederken fırsatçılara taviz göstermeyeceğiz.

İki noktaya vurgu yapmak istiyorum. ABD''nin enerji üretimini kısıtladığına dair iddialar gerçek dışıdır. ABD''de karasal petrol çıkarma tesisinin yüzde 90''ı özel sektöre aittir. Ancak, bu alanlarda yeni petrol çıkarabilecek alanlar bulunmaktadır.

Yakıt fiyatları konusunda hiç kimse endişelenmemelidir. Putin gibi tiranlara enerji kaynaklarını savaş gücü olarak kullanamayacaklarını göstermemiz lazım.

Rusya''ya tekrar tekrar ateşkes çağrısında bulunduk. Onlar bunu dikkate almadı. Rusya''nın ilerleyişi korkunç bir insanlık dramına dönüşüyor. Putin hiçbir zaman Ukrayna''da zafer elde edemeyecek.

Ukrayna halkı cesaretiyle Putin''in istediğini alamayacağını gösterdi. Tanrı, Ukrayna halkını korusun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar