Abbas, Hamas'a sahip çıktı: Halkın kendini savunma hakkı vardır

Abbas, Hamas'a sahip çıktı: Halkın kendini savunma hakkı vardır
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın bu sabah İsrail'e roketli saldırısı ve İsrail'in Gazze'ye operasyon başlatmasıyla ilgili açıklama yaptı. Abbas, "Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin el-Kassam, İsrail'e karşı bu sabah başlattığını duyurduğu "Aksa Tufanı" isimli operasyonda 5 bin roket ve hava topu fırlatmasının ve bazı yerleşim yerlerine silahlı gruplarla girmesinin ardından 'savaş durumu' ilan eden İsrail, Gazze'ye "demir kılıçdar" operasyonu başlattığını açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, karşılıklı askeri saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı.

Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, "İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır." dedi. Filistin Devlet Başkanı, "İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması" talimatı verdi.

Abbas, bugün Filistin yönetimindeki lider kadrosuyla yapılacak bir toplantıya başkanlık edecek.

Wafa haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin Sağlık Bakanı May Alkaila tüm hastanelerde olağanüstü hal ilan etti. Wafa, "Bugün çok sayıda Filistinli öldürüldü ve birçoğu da yaralandı." diye yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar