90 yıllık gizem son buldu: Okyanusun dibinde ortaya çıktı

90 yıllık gizem son buldu: Okyanusun dibinde ortaya çıktı
Amelia Earhart'ın, 90 yıl önce kaybolan uçağının enkazı, Pasifik Okyanusu'nun dibinde bulunuyor olabileceği, insansız hava araçları tarafından alınan sonar verileriyle tahmin edildi.

Eski bir ABD Hava Kuvvetleri istihbarat subayı olan Amelia Earhart'ın 90 yıl önce kaybolan uçağının enkazının, bir insansız hava aracından alınan sonar verileri kullanılarak Pasifik Okyanusu'nun dibinde bulunduğu tahmin ediliyor.

.jpg

1937'de ABD'de yapılan büyük çaplı aramalar sonuç vermemişti. 87 yıllık bir gizemi çözmeyi ümit eden Tony Romeo, "O, Amerika'nın en ünlü kayıp figürü. Ne zaman kaybolursa, mutlaka onu aramak isteyenler olacaktır. Amelia'yı eve getirmek ve bu hikayeye son vermek için çalışıyoruz. Bu süreci heyecanla takip ediyoruz." dedi.

0.jpg

ANLANTİK'İ GEÇEN İLK KADIN VE İKİNCİ KİŞİ

Amerikalı bir havacı olan Earhart, 1932'de Atlantik'i tek başına ve kesintisiz olarak geçen ilk kadın ve ikinci kişi oldu. Özel keşif şirketi Deep Sea Vision'ın genel müdürü Romeo, Earhart'ın uçağının enkazının okyanus tabanında, yüzeyin 5 bin metre (16 bin 400 feet) altında ve Howland Adası'ndan yaklaşık 160 km uzakta olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

00.jpg

Derin deniz drone'undan alınan bulanık sonar görüntülerinin düz, kumlu okyanus tabanında uçağa benzer bir şekil gösterdiği bilgisini paylaştı.

000.jpg

Deep Sea Vision'ın 16 kişilik ekibi, 100 gün boyunca 13,400 kilometrekareden (5,200 mil kare) fazla bir alanda arama çalışmalarını sürdürdü.

000000000.webp

00000000000.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar