Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

01-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

KAHVALTIDA PEYNİR BULAMAYAN EMEKLİLER: BİZİGÖZDEN ÇIKARDILAR

Türkiye'nin her köşesinde emekliler, gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle zor günler geçiriyor ve seslerini yükseltiyor. Emekliler, Cumhurbaşkanı'nın "Emekliler Yılı" ilanını eleştirerek aslında bunun bir "Emeklilerin Ölüm Yılı" olduğunu dile getiriyor.

Özellikle Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan emekliler, maaşlarının yetersizliğinden ve hayat pahalılığından yakınıyor. Bir emekli vatandaş, aylık 7 bin 580 lira aldığını ancak bununla geçinmenin imkansız olduğunu belirtiyor. Bir diğer emekli ise asgari ücretin altında bir maaş aldığını ve bu durumdan memnun olmadığını ifade ediyor. Market fiyatlarının yüksekliği nedeniyle zor günler geçirdiklerini dile getiriyorlar.

Emekli maaşlarının yetersizliği konusunda Türkiye Emekliler Sendikası Hopa Temsilcisi de tepkisini dile getiriyor. Emeklilere verilen zamların hayat standartlarının altında kaldığını vurguluyor ve emeklilerin yaşam standartlarının düşürüldüğünü savunuyor.

Manisa'daki diğer emekli vatandaşlar da benzer sıkıntıları dile getiriyorlar. Market fiyatlarının yüksekliği nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını belirtiyorlar. Bir emekli, peynir ve süt ürünlerini dahi alamadıklarını ifade ediyor.

Emeklilerin yaşadığı bu zorluklar, maaşların yetersizliği ve enflasyonun artmasıyla daha da derinleşiyor. Emekliler, gelecek için umutlu olmak yerine temel ihtiyaçlarını karşılayamamanın sıkıntısını yaşıyorlar.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar