Polis, kadınlara izin vermedi...

Polis, kadınlara izin vermedi...
İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti. İzinleri olmadığı gerekçesiyle müdahale edilen grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
Beyoğlu''nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplanan kadınlar, Taksim Meydanı''na yürümek istedi. Polis, izinleri olmadığı gerekçesiyle grubun Taksim Meydanı''na girişlerine izin vermedi.
 
Bu yıl 20''incisi düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü''nün İstanbul Valiliği''nce yasaklanmasının ardından kadınlar Taksim''in ara sokaklarda toplanmaya başladı. Polis, İstiklal Caddesi''ne çıkan bütün sokakları ve Taksim Meydanı''nı çelik bariyerlerle kapattı. Karaköy''den Taksim''e kadar da neredeyse her tarafı abluka altına aldı. 
 
 
İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANAN GERGİNLİK ANLARI
 

20.51
Kadıköy''de gözaltına alınan kadınların Emniyet''teki ifade işlemleri başladı. Kadınların ifade sonrası sağlık kontrolü kabinde serbest bırakılması bekleniyor.

20.48
Cihangir''in ara sokaklarında dağınık bir halde toplanan kadınlar Cihangir Parkı''nın hemen arkasında bir araya geldi. "Jin jiyan azadi" sloganlarıyla burada bekleyişini sürdüren kadınların açıklamalarını burada yapmaları bekleniyor.

20.30
Sıraselviler''deki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne bir ambülans giriş yaparken polis barikatı açtı. Bu sırada kadınların barikata yüklenmesiyle polis biber gazı sıktı. Gazdan bir polis de etkilendi.

20.05
Kadınlar Cihangir Katlı Otoparkına "Feminist isyan" pankartı astı

19.45
Cihangir''deki polis barikatı yakan kadınlar, Faikpaşa''daki kadınlarla buluştu. Mahalleli evlerinden tencere ve tavalara vurarak kadınlara destek verdi.


19.30
Polis, kadınları Sıraselviler''den Cihangir''e sürdü. Ancak kadınlar burada da polis barikatyla karşılaştı. 


19.20
Polis, Tel Sokak''tan Sıraselviler''e çıkmak isteyen kadınlara müdahale etti. Biber gazı sıktı.


19.00
Feminist Mekan’dan çıkan grup Tel Sokak’ta toplandı. Sıraselviler Caddesi’ne çıkmaya çalışan kadınlara polis izin vermedi. Kadınlar burada “Feminist isyan” pankartı açtı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar