6 Şubat’ta depremin vurduğu 11 kenti nokta atışı bilen Jeolog Turgay Kocakaya deprem beklediği ili açıkladı

6 Şubat’ta depremin vurduğu 11 kenti nokta atışı bilen Jeolog Turgay Kocakaya deprem beklediği ili açıkladı
Türkiye’yi gözyaşları içinde bırakan, binlerce insanın hayatını alt üst eden 6 Şubat depremlerini il il, büyüklüğüyle tarihiyle nokta atışı yaparak 3 yıl önce bilen Jeolog Turgay Kocakaya, deprem beklediği yeri açıklayarak uyardı.

Jeolog Turgay Kocakaya, 2020 yılında yaptığı açıklama ile 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler için uyarmıştı.

11 ili yerle bir eden, 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremleri 3 yıl öncesinden bilen Kocakaya, Hatay Kırıkhan, Malatya, Kahramanmaraş hattındaki faya dikkat çekerek 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini açıklamıştı.

nnnnn.jpg

Depremin hem büyüklüğünü hem de depremin vuracağı illeri nokta atışıyla bilen Kocakaya, beklenen olası İstanbul depremine ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

bbbbbbb.jpg

Sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşım yaparak Prof.Dr.Naci Görür’e de sitem eden Kocakaya “Depremin tam yerini ve felakete dönüşeceğini 3 yıl boyunca yazdım ne tedbir aldılar? Bunları yazdığım için Naci Görür tarafından linç edilmiştim yanlış şeylermiş. Naci Görür hocada hala engelliyim 8 Şubat’ta Hatay'daki fayın da kırıldığını ilk söyleyendim, sonra fayın kırıldığı ortaya çıktı” dedi.

ee1.jpg

“ÇOK BÜYÜK RİSK VAR, Ö BÖLGEDE HAZIRLIK YAPILMALI”

Kocakaya art arda uyarıların yapıldığı İstanbul’a ilişkin ise şunları söyledi: İstanbul öngörüm 5.8’lik depremle gerçekleşmiş ve tehlike kalmamıştır. Ancak Marmara’da Geyve-Mekece-İznik- Gemlik hattı için çok çok büyük risk var ısrarla o bölgede hazırlık yapılmalı diyorum hatta yalvarıyorum! Daha ne diyebilirim.

ee2.jpg

Kocakaya, aynı zamanda deprem zamanı gittiği Hatay’da katıldığı enkaz kaldırma çalışmalarına ve depremin hasarına ilişkin videoları da yayınladı. Depremin büyüklüğü ve vatandaşların çaresizliği bir kez daha gözler önüne serildi.

istanbul.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar