Ek MTV nasıl olsa iptal edilecek ödemeyeyim diyenlere 2 kötü haber

Ek MTV nasıl olsa iptal edilecek ödemeyeyim diyenlere 2 kötü haber
Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali talebini oy birliği ile reddetti. Kararın ardından (MTV) ödemeyenlere 2 kötü haber art arda geldi. Dikkat, bunu yapmazsanız hapis cezası alabilirsiniz!

Anayasa Mahkemesi, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iptaline yönelik açılan davayı anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ödemeyen milyonlarca kişi için faiziyle ödeme, mal beyanı ve hapis olmak üzere ek yaptırımların yolu açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Ali Erdem Gündoğan, ödeme emriyle ek MTV'de son ödeme tarihi olan 6 Eylül 2023 tarihi itibarıyla faiz işleyeceğini belirtti. 7 gün içinde ödeme yapılması istenirken, ödemedikleri halde bu sürede 'mal beyanı' da talep edilecek. Mal beyanında bulunmayanlara da 3 ay zorlama hapis cezası verilebilecek.

Ek MTV'yi ödeyerek vergi dairelerine dava açanların davaları, bu karar sonrasında mahkemelerce reddedilebilecek olurken, mahkeme masraflarını da dava açan vatandaş ödeyecek. Sadece dava masrafı değil, Hazine'nin avukatlarının 10 bin 500 TL olan vekalet ücretleri, vekalet ücretinin de icraya konu edilmesi halinde 3 bin 600 TL olan icra masrafını da toplamda 15 bin TL olarak davacı ödeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar