40 yıllık satıcı şaşkın: Böyle zam görmedim

40 yıllık satıcı şaşkın: Böyle zam görmedim
Yüksek enflasyon ve kiralar nedeni ile okul kıyafeti üretim ve satış maliyetleri arttı. Çocuğu için yeni okul kıyafeti almak üzere alışverişe çıkan veliler geçen seneye göre yüzde 100 artan fiyatlarla karşılaşıyor.

40 YILLIK SATICI ŞAŞKIN: BÖYLE ZAM GÖRMEDİM

Okullarda ders yılının başlamasına sayılı süre kala velileri okul ihtiyaçlarını tamamlama telaşı sardı. Çantası, kırtasiyesi, ayakkabısı derken masraflar katlandıkça katlandı. Birçok üründe yaşanan pahalılık okul kıyafetlerine de yansıdı. Geçen seneye göre okul kıyafetleri yüzde 100’e yakın artış gösteriyor.

TÜM KESİMLER ZAMLARDAN RAHATSIZ

Okul kıyafetlerindeki artıştan sadece öğrenci veliler değil satış yapan esnaf da şikayetçi. Fiyatlardaki artışla ilgili konuşan okul kıyafeti satan esnaf Bekir Atlı, "Şu anda Türkiye’de ekonomik ve sosyal şartlarda bir darboğaz yaşanıyor.

Buna rağmen mal her zaman bulunuyor. Genel olarak yaşanan pahalılık okul kıyafetlerine de yansıyor. Geçen sene ilkokul öğrencisinin okul kıyafeti dört parça ortalama 180 ile 220 lira civarı tutuyordu. Bu sene bu rakam minimum 370 lira. 40 yıldır okul kıyafetleri satıyorum, daha önce bu kadar yıllık fiyat artışı görmedim. Atölyelerde mal diktirme maliyetleri arttı." dedi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar