Depremzede öğrenciler Amerika’dan birincilikle döndüler!

Depremzede öğrenciler Amerika’dan birincilikle döndüler!
Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan lise öğrencileri, Amerika'da düzenlenen uluslararası bir robotik kodlama yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. Yarışmaya dünya genelinde 600 takım katıldı ve gençlerimiz bu yoğun rekabet içinde birincilik elde etmeyi başardı.

Hatay'ın Payas ilçesinde, depremden etkilenen lise öğrencileri, Amerika'da düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 600 takımın katıldığı First Robotics Competition (FRC) Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Payas'taki öğrenciler, STEM eğitim merkezi sayesinde geliştirdikleri robotik kodlama projeleriyle yarışmaya katıldı ve "Judges Award" adlı özel ödülü kazanmayı başardı.

Deprem sonrası yaşadıkları zorluklara rağmen bu başarının altına imza atan öğrenciler, elde ettikleri ödülle Payas halkına umut ve gurur verdi. Payas STEM Koordinatörü Cem Kağar, öğrencilerin çalışmalarını konteyner ve çadırlarda yürütmelerine rağmen büyük bir kararlılıkla eğitimlerine devam ettiklerini belirtti. aw196456-01.jpg

Cem Kağar, "2016 yılında Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle STEM merkezimizi kurduk. Burada öğrencilerimize ileri seviyede eğitim vererek onları uluslararası turnuvalara hazırlıyoruz. Geçen yıl New York'ta Impact Award ödülünü kazanmamız, bu yıl dünya şampiyonasına katılmamıza olanak sağladı. Yarışmada jüri özel ödülü olan Judges Award'ı kazandık. Bu süreç, öğrencilerin sıkı çalışmaları ve bölgesel yarışmalarda kazandığımız prestijli ödüllerle mümkün oldu," dedi.

Öğrencilerden Beyza Kurt (15), Amerika'ya ilk kez giderek bu deneyimi yaşamanın kendisi için inanılmaz olduğunu belirtti. Yarışmada farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın ve takım halinde çalışarak ödül kazanmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

aw196456-03.jpg

Buğrahan Kutlu (17), bu şampiyonaya katılmanın zor olduğunu ve öncelikle bölgesel yarışmalarda prestijli ödüller kazanmalarının şart olduğunu anlattı. Ceylin Naz Yalçınkaya (16), Amerika'nın kendisi için bir hayal olduğunu ve STEM merkezi sayesinde bu hayali gerçekleştirme fırsatı bulduklarını belirtti.

Kayhan Övünç Uysal (17) ise, takım olarak sıkı çalışmanın ve birlikteliğin ödülü hak etmelerine yardımcı olduğunu vurguladı. Öğrenciler, elde ettikleri bu büyük başarıyla, deprem sonrası toparlanma sürecinde Payas halkına umut aşılamış oldular.

aw196456-08.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar