Asgari ücrete yeni zam iddiası! Okullar açılınca...

Asgari ücrete yeni zam iddiası! Okullar açılınca...
Hükümetin hem yıl başında hem de Temmuz ayında zam kararı aldığı asgari ücret için üçüncü zam ihtimali konuşulmaya başlandı. Piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu, masrafların daha da artmasıyla asgari ücrete üçüncü zammın gelebileceğini iddia etti. Şatıroğlu, söz konusu zamma tarih olarak ise okulların açılacağı dönemi gösterdi.

ASGARİ ÜCRETE ÜÇÜNCÜ ZAM İDDİASI

Piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu, asgari ücrete yeni bir zammın daha yapılmasını beklediğini açıkladı. Normal şartlarda yıllık olarak belirlenen asgari ücret, hızla artan enflasyon karşısında bu yıl ikinci kez yükseltildi. 5.500 liraya çıkarılan asgari ücret için Şatıroğlu''ndan üçüncü bir artışın geleceği iddiası geldi.

Türkiye''de enflasyon hızla artış gösterirken, asgari ücrete bir zam daha mecburen yapıldı. Temmuz ayından itibaren zamlı asgari ücret alan milyonlarca insanı ilgilendiren yeni bir iddia ortaya atıldı.

Yeniçağ TV yayınına konuk olan Tunç Şatıroğlu, kasım ayına kadar bir ara zammın daha gündeme geleceğini iddia ederek şunları söyledi:

ASGARİ ÜCRETE, EMEKLİYE ZAM BEKLİYORUM

"Okullar açılacağında kiralar artış olur. Onun da etkisi olur. Hakikaten kara kış olabilir. Asgari ücrete, emekliye zam bekliyorum. Çünkü popülist politikaları benimsediklerini görüyoruz. İlla ki zam yapacaklar ve diyecekler ki ''biz vatandaşımızı ezdirmedik.'' ''Şimdi demiyorlar ama sene ortasında zam yapacaklar'' demiştim. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır. Bu şekilde çalışıyor mantık. Enflasyonla faiz artıramadığım için mücadele edemiyorum o yüzden para dağıtayım da seçime doğru oy olarak döner anlayışı var."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar