Milyonlarca çalışan için kötü haber! Maaşlarından 1.000 TL kesilecek

Milyonlarca çalışan için kötü haber! Maaşlarından 1.000 TL kesilecek
Yapılan maaş zammı ile çalışanların, zamlı maaşlarının bir kısmı gelir vergisi olarak kesilecek. 750 ve 1000 TL gibi bir kesinti söz konusu olacak. İşte detaylar…

ÇALIŞANLAR İÇİN KÖTÜ HABER! MAAŞLARINDAN 1.000 TL KESİLECEK

Geçtiğimiz temmuz ayında, maaşların artmasıyla, maaş zammı alan çalışanların, vergi dilimi ve basamaklarında değişiklik yapılmayınca zamların bir kısmı vergi kesintisi olarak geri alınmaya başlanacak. Eylül maaşı ile beraber maaşlar kesintiye uğrayacak.

Ocak ve temmuz aylarında maaş zammı yapılan çalışanların gelirleri arttığı gibi daha yüksek vergi dilimine girmeleri gerçekleşti. Bunun sonucunda da net maaşlarda azalmalar kaydediliyor. Çalışanların brüt asgari ücret kadar olan gelirleri yani 6.471 TL’lik kısmı vergiden muaf tutuluyor. Ancak bu bile maaşların kesintiye uğramasını engelleyemedi.

12.000 TL brüt maaş alan bir çalışanın net maaşı ocak ayında 9.254 TL’ydi. Ancak bu çalışanın vergi dilimine girmesi ile beraber Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık maaşı 8.504 TL’ye düşecek. Bu çalışanın net maaş kaybı aylık 750 TL olacak ve 4 aylık kaybı ise 3.000 TL’yi bulacak.

15.000 TL brüt maaş alan bir çalışanın 11.399 TL’den yıllık geliri 136.788 TL olacaktı. Ancak yüksek vergi diliminden dolayı bu çalışanın Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık maaşları 10.342 TL’ye düşecek. Yaklaşık aylık 1.000 TL’lik kayıp meydana gelecek.

Düşük maaş alanlardan kesintiler de düşük olabiliyor. 8.000 TL brüt maaşı olanlar 6.395 TL net maaş almaları gerekiyor. Ancak yıl içerisinde vergi dilimine girdikleri için bu çalışanların maaşları Kasım ayından itibaren yıl sonuna kadar aylar içerisinde farklı farklı kesintiye uğrayacak. Kasım ayında maaşları 6.192 TL’ye düşecek olan bu çalışanların Aralık maaşları ise 6.052 TL olarak ödenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar