3 milyon vatandaşa müjde: 13 milyar TL ödenecek

3 milyon vatandaşa müjde: 13 milyar TL ödenecek
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayının ilk haftasında 3 milyon vatandaşa 850 ila 1250 TL arasında aylık ödemeler yapılacağını duyurdu.

3 MİLYON VATANDAŞA MÜJDE: 13 MİLYAR TL ÖDENECEK

Aile Destek Programı ödemelerinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile belli oldu. Sosyal destek ödemeleri kapsamına giren Aile Destek Programı ödemeleri 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere 12 ay süreyle ödenecek.

Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardım ödemelerinin tarihleri merak konusu oldu. Aile Destek Programı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak hesaplara yatıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantı sonrası yaptığı açıklamada ödemelerin yılbaşından sonra yapılacağını söyledi.

OCAK AYININ İLK HAFTASI HESAPLARDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile destek ödemeleri hakkında: "Ocak ayının ilk haftası 3 milyon hak sahibine 13 milyar lira yapılacak aile destek ödemelerini yılbaşından önceye çekiyoruz. Yardımlar arasında yer alan barınma desteğini, prefabrik ev yapımında 200 bin liraya, betonarme ev yapımında 300 bin liraya çıkartıyoruz. Ev onarımları için verilen destek tutarlarını 35 bin ile 100 bin lira seviyesine çıkartıyoruz." dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar