Manisa’da Keşkek Günü Festivali başladı!

Manisa’da Keşkek Günü Festivali başladı!
Manisa’nın Selendi ilçesinde düzenlenen 7. Keşkek Günü Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel bir lezzet olan keşkeklerin dövülmesiyle başlayan festival sabahın erken saatlerinden itibaren coşkulu bir atmosferde ilerledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde açılan şenlikte kıl çadırlarda hazırlanan yöresel yemekler ve keşkekler, katılımcılara ikram edildi. Ayrıca yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde geleneksel oyunlar sergilendi. Harman yerinde kurulan kıl çadırlar, festival ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

aw197285-02.jpg

Festivalde konuşan Selendi Kurşunlu Anamaslı Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Topcan, "Anamaslı Yörükleri olarak kültürümüzü ve birlikteliğimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Keşkek Şenliği, gelecek yıllarda da geleneğimizi sürdüreceğimizin bir göstergesidir. Farklı yerlerde yaşayan Anamaslı Yörüklerini bir araya getirerek, dostlarımızla birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk." şeklinde konuştu.

aw197285-01.jpg

Selendi Belediye Başkanı Murat Daban ise yaptığı konuşmada "Derneğimizi her yıl bir araya gelerek özlem gideren ve kültürlerini yaşatan Anamaslı Yörükleri tebrik ediyorum." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar