3 milyon insan bu hastalıktan muzdarip... Uyumadan önce dere otu yemek sorunu kökten çözüyor!

3 milyon insan bu hastalıktan muzdarip... Uyumadan önce dere otu yemek sorunu kökten çözüyor!
Uzmanlar tarafından uyumadan önce dereotu yemenin oldukça faydalı olduğu açıklandı. Hatta Türkiye'de milyonlarca insanda görülen depresyon gibi hastalıkları da önlüyor.

Dereotu, sık sık tükettiğimiz yeşilliklerden biri olmanın ötesinde sağlık açısından oldukça değerli bir bitki olarak biliniyor. Hem yapraklarından hem de tohumlarından faydalanılabilen dereotu, yemeklere ve salatalara eşsiz bir aroma katarken, zengin amino asit içeriğiyle sağlığa birçok fayda sunuyor.

dereotu-dere-otu-veya-tere-otu-nedir.jpg

DEREOTUNUN FAYDALARI:

Sindirimi Destekler: Dereotu, sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Uykusuzluğu Önler: Uyumadan önce bir tutam dereotu tüketmek, uykusuzluk sorununu azaltır ve daha iyi bir uyku sağlar. Bu sayede sabahları daha dinç hissettirir.

Diyabeti Önler: Dereotunun düzenli tüketimi, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak diyabet riskini azaltır.

Depresyonu Azaltır: Türkiye'de resmi rakamlara göre 3 milyondan fazla kişi depresyon ile mücadele ediyor. Dereotu içerdiği bileşenler sayesinde ruh halini dengeleyerek depresyon ve stresi minimum düzeye getirir.

2dereotu.jpg

Kemik Sağlığını Korur: İçerdiği kalsiyum ve diğer minerallerle dereotu, kemik sağlığını destekleyerek osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır.

Kanser Hastalıklarından Korur: Dereotu, antioksidanlar ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde kansere karşı koruyucu olur.

Ağız Kokusunu Önler: İnsanların ağızlarında en çok bakteri geceleri oluşuyor. Bu yüzden hem akşam hem de sabahları kesinlikle dişlerinizi fırçalamanız gerekir. Ayrıca uyumadan önce dereotu yemek de ağız kokusunun önüne geçer. Önleyici özellikleri sayesinde ağız hijyenini destekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar