Pazarda kilosu 35 liradan satılıyor, faydaları altın değerinde: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor

Pazarda kilosu 35 liradan satılıyor, faydaları altın değerinde: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor
Türkiye'de kilosu oldukça uygun fiyatlardan satılan ve yeni yeni popülerleşmeye başlayan alabaş meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte alabaş meyvesinin insan vücuduna olan faydaları!

Doğada pek çok mucizevi besin bulunuyor ve Türkiye'ye son dönemde giren bir sebze, adeta bir ilaç gibi sağlık sunuyor. Adı duyulmaya başlanan ve kilosu sadece 35 TL olan alabaş sebzesi, pazarda büyük ilgi görüyor. İşte alabaş sebzesinin faydaları...

kohlrabi.jpg

ALABAŞ SEBZESİNİN FAYDALARI

Alabaş, turpgiller familyasına ait besleyici bir sebzedir ve özellikle çorba ve salatalarda sıkça kullanılıyor. Ülkemizde son üç yılda popülerlik kazanan bu sebze, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştiriliyor.

Alabaş sebzesi, düşük kalorili olmasına rağmen yüksek besin değerleri ile dikkat çekiyor. Özellikle C vitamini, K vitamini, folat, potasyum ve manganez gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Bu sayede vücudun sağlıklı işleyişini destekler ve birçok fonksiyona yardımcı olur.

kohlrabi-176849-1280.jpg

Bağışıklığı güçlendirir: C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Sindirimi düzenleyici: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, kabızlık gibi sorunları hafifletir ve bağırsak sağlığını korur.

Kilo kontrolüne yardımcı: Düşük kalorili olması ve tokluk hissi vermesiyle kilo kontrolüne destek olur.

Göz sağlığını koruyucu: A vitamini içeriği göz sağlığını destekler ve göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

Kemik sağlığını destekleyici: K vitamini içeriği kemik yoğunluğunu artırarak osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır.

Kan basıncını düşürücü: Potasyum içeriği kan basıncını düşürerek kalp sağlığını destekler.

Alabaş sebzesi, sağlık açısından birçok fayda sağlayan ve besleyici bir sebzedir. Ancak alerjisi olan veya alabaş tüketimiyle ilgili endişeleri olan kişilerin, bir sağlık uzmanına danışmaları önerilir.

alabas-faydalari-2-scaled.jpeg

ALABAŞ NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Alabaş, buharda hafif pişirme veya çiğ tüketme yöntemleriyle maksimum fayda sağlar. Salatalarda rendelenerek veya yemeklerde doğranarak kullanılabilir. Ancak kızartma gibi yüksek ısıya maruz kalan yöntemler önerilmez.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar