3 gün boyunca elektrikler kesilecek! Elektriğin nerelerde kesileceğine dair açıklama geldi

3 gün boyunca elektrikler kesilecek! Elektriğin nerelerde kesileceğine dair açıklama geldi
3 gün (72 saat) boyunca elektriklerin kesileceği açıklandı. İran’dan gelen doğalgaz akışının durması ile birlikte başta ağır sanayi olmak üzere Türkiye genelinde elektriklerin 3 gün süreyle kesileceği bildirildi. Peki elektrik nerelerde kesilecek?

Havanın soğuk gitmesi birlikte ısınma derdine düşen vatandaş elektriğin nerelerde kesileceğini merak ediyor. Bu konuda TEİAŞ’den resmi açıklama geldi ve 3 gün boyunca elektriğin sadece sanayide mi yoksa evlerin ve ticarethanelerinde demi kesilip kesilmeyeceğine dair açıklık getirildi.

3 gün elektrik kesintisi olacağına dair TEİAŞ tarafından açıklama geldi. Türkiye geneli 72 saat elektriklerin kesileceğine dair yapılan açıklama doğrulandı. Konuya ilişkin TEİAŞ tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;
 
NERELERDE ELEKTRİK KESİLECEK?

“Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.”

3 gün yaşanacak elektrik kesintilerinin otomotiv üretimini de durduracağı belirtildi. Konuya ilişkin Otomotiv Sektörü uzmanı Emre Özpeynirci açıklamada ‘’ Aksi bir durum olmazsa otomotiv başta olmak üzere tüm sanayi önümüzdeki hafta en az 3 gün duracak. Eğer böyle olursa evlere doğalgaz sevkiyatı etkilenmezmiş.

Tamamda en azından ihracata dokunmayacak sektörleri seçip, evlere sevkiyatı etkilemeyecek oranda kesinti planlansaydı." dedi.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN KESİLECEK?

TEİAŞ tarafından yapılan bir açıklamada, sanayi sektörünün kalbinin 3 gün boyunca duracağını açıklamıştı. Bugün ise 3 gün boyunca elektrik kesintisinin ne zaman başlayacağını duyurdu. Enerji kısıtlaması nedeniyle bu gece yarısından itibaren (24 Ocak 2022 saat 00:01) üç gün boyunca şalter indirecek.

Doğalgaz kısıtlaması nedeniyle TEİAŞ’ın elektrik kısıtlamasına gidecek olması Bursalı patronları tedirgin etti. Kentteki BOSB, NOSAB, DOSAB, İnegöl OSB, Barakfaki-Kestel- Gürsu OSB’de haftanın üç tam günü 24 saat elektrik kesintisi olacağı öğrenildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar