Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

2023 seçim öncesi sürprizler

Seçim öncesi "milletvekili adayları" açıklandı. Türkiye çapında tüm partilerde kıyametler koptu. Öyle ki, listelerde isimlerini bulamayanlar, yine listelerde kesin olarak yer alabileceğini bekleyenler büyük sürprizlerle karşılaştılar.

Listeler hazırlanmadan az önce İYİ Parti''den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu''nun istifası İYİ Parti camiasında büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. Partide kalsaydı belki de seçimlerden sonra kendisini çok daha güzel günler bekliyor olabilirdi.

Ak Parti''de görev yapan bakanların milletvekili adayı olarak gösterilmeleri ayrı bir sürpriz olaydı. Çünkü; Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor ki tüm bakanlar, kanun ve yasa dinlemeden işledikleri usulsüzlükler nedeniyle bir iktidar değişikliği olduğu zaman yargılanacaklarını çok iyi biliyordu. İktidar el değiştirse bile bakanların dokunulmazlık kazanmaları hedeflenmekte olduğu, siyasetten anlayan herkesin bildiği bir husustu.

İktidarın 6''lı Masa''yı günlerdir, aylardır alaylı bir dille eleştirmeleri hafızalarda. Ancak etme bulma dünyası derler ya. İktidar dün dalga geçer gibi alay ettiği 6''lı Masa''yı geride bıraktı ve kendileri de adı tabelada olan aslında yönetimi bile olmayan partileri bünyesine alarak değil 6''lı, 7''li masayı bile geride bıraktılar. Yönetimi ve teşkilatı bile olmayan HÜDA PAR ve DEMOKRATİK SOL PARTİ gibi partileri dahi bünyesine almak zorunda kaldılar. 21 yıldır koyunlar sayesinde rahat seçim kazanan iktidar mensuplarının bu kez, koyunların uyandığını görmeleri ve durumun farklı olduğunu ve geçmişte olduğu kadar rahat seçimi kazanamayacaklarını bildikleri için tüm tuşlara aynı anda basmaya başladırlar.

2018 seçim öncesi EYT''liler için seçimi kaybedeceğimi bilsem bile bu konu gündemimizde olmayacaktır diyen Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçim öncesi en büyük seçim argümanı olarak EYT konusunu ele almış ve büyük oranda da çözmeye matuf adımlar atmıştır. Bu da seçim öncesi sürprizlerden birisi olmuştur.

Yine 2018 seçim öncesi Öcalan kardeşlerden medet uman iktidar bu kez de Türk bayrağını ve Türk dilini hedef alan Hizbullah terör örgütünün yasal hale getirilmiş şekli olan HÜDA PAR''la birlikte hareket etmekten çekinmemiştir. Halbuki HÜDA PAR''ın iktidara fayda yerine zarar getireceğini dahi düşünmemektedirler.

Bu seçimlerin bana göre en büyük sürprizi ise; İYİ Parti Genel Başkanı, Sayın Meral Akşener''in son hamlesi ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun ve ABB Başkanı Mansur Yavaş''ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı şeklinde açıklanması olmuştur. Meral Akşener''in bu son hamlesi, 13. Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu''nun elini hiçbir zaman olmadığı kadar güçlü hale getirmiştir.

Yine İktidarın Samsun ve Ordu illerinde liste başına getirdiği bakanların bölgede çok büyük huzursuzluk meydana getirmesi ise büyük sürpriz olmuştur. Samsun''da Ticaret Bakanı Mehmet Muş''un liste başı yapılması Samsun''da hayal kırıklığı yaratmıştır. Dışarıya pek yansımasa da içeride pek hoş karşılanmadığını biliyoruz.

Ordu ilinde ise Ak Parti''nin mevcut milletvekillerinin hiçbiri listede yer almamıştır. Bu da Ordu teşkilatında büyük bir sürpriz ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Önce İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu, Genel Merkezi protesto ederek yönetimden istifa etmiştir. Bir gün sonra Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin mealen Cumhurbaşkanı''na ulaşamadıklarını ve Ordu''daki huzursuzlukları merkeze aktaramadıklarını ifade eden twitler atmıştır. Bu haber Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştür. Ancak haberin çıkmasından 1 saat geçmeden Halit Tomakin görevden alınmıştır. Bu olay gerçekten seçim öncesi en büyük sürprizlerden birisi olarak kayıtlara geçmiştir.

Halit Tomakin, şahsen benim öz amcamın oğludur. Kendisini çok severim. Aslında Halit Tomakin bu çıkışı yapacak birisi de değildir. Halim selim bir kişiliğe sahiptir. Onu çevresinin bu harekete mecbur bıraktığını düşünüyorum. Çünkü Halit çok uysal, mülayim karakterli bir kişidir. Böyle bir çıkışı yapacak karakterde birisi değildir. Onu çok iyi anlıyorum. Kendisini listenin herhangi bir yerinde göremediği gibi Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer''in Ordu 1. sıraya getirilmesi ne alaka. Kaldı ki mevcut milletvekillerinin tamamı devre dışı bırakılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı''nın ayakkabısını yalamakla övünen yalaka milletvekili Şener Yediyıldız''ı bu yalakalığı bile kurtaramamıştır.

Yine Ordu''da İYİ Parti 1. sırada gösterilen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin''in son anda listeye dahil edilmesi büyük bir sürpriz olarak kayıtlara geçmiştir.

Seçimlere tam bir ay kaldı. Daha ne sürprizlerle karşılaşacağız bekleyip göreceğiz.

NE MUTLU TÜRK''ÜM VE MÜSLÜMAN''IM DİYENE VE DİYEBİLENE

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları