2 yıl önce ekildi hasadı bu sene yapıldı: Tam şifa deposu her yerden talep var

2 yıl önce ekildi hasadı bu sene yapıldı: Tam şifa deposu her yerden talep var
Aydın'ın Efeler ilçesinde 2022 yılında ekilen şevketi bostan, enginar ve kuşkonmazın hasadı yapıldı. Hasatta elde edilen ürün hem Türkiye'ye hem de dünyaya satılacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, belediyenin kendi arazilerinde yetiştirilen enginar, kuşkonmaz ve şevketi bostanların hasadını bizzat gerçekleştirdi. Bu, 2022 yılı Mayıs ayında toprağa ekilen kuşkonmazların ilk hasadı oldu.

20230811aw005976-0.jpg

Efeler Belediyesine ait olan Tepecik Mahallesi'nde bulunan 58 dönüm tarım arazisinde enginar, kuşkonmaz ve şevketi bostanların hasadı yapıldı. Hasattan elde edilen ürünler, belediyenin Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'nda işlenecek. Son teknoloji makinelerle hijyenik koşullarda işlenen ürünler, Efe Bakkallarında ilçe halkının beğenisine sunulacak ve aynı zamanda belediyenin internet alışveriş sitesi üzerinden dünyanın her yerine online olarak satışa sunulacak.

20240301aw153125-3.jpg

Başkan Atay, gerçekleştirilen hasadın sadece tarımsal bir faaliyet olmadığını belirterek, "Bugün gerçekleştirdiğimiz; sadece bir hasat değil, aynı zamanda Efelerimizin verimli topraklarına ve kadın emeğine olan değerimizi de gösteriyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar