Cep telefonu faturalarına rekor zam geliyor

Cep telefonu faturalarına rekor zam geliyor
Son bir yıl içinde mobil operatörlerin faturalara uyguladığı yüzde 150'den fazla zam, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan tarihini işaret ederek bir uyarıda bulundu. Bu tarihte açıklanacak olan yeni azami ücret tarifesi sonrasında mobil operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapmalarının beklendiği ifade ediliyor.

Kurumun uyguladığı "tavan fiyat uygulaması," sorunun çözümünde yeterli olmadı. BTK'nın 1 Nisan'da açıklayacağı yeni "azami ücret tarifesi" sonrasında operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapmalarının beklendiği belirtiliyor.

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmelerine yönelik olarak her 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile tavan fiyat sınırlaması getiriyor. Ancak, internet ücretleri konusunda Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları geçerli olduğundan, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyor.

1 Nisan tarihinde dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonraki taahhüt uzatma işlemlerinde, kullanıcılar yeni zamlı paketlerle karşılaşabilirler.

Taahhüdü sona ermek üzere olan kullanıcıların, olası zam etkisinden kaçınmak için yeni tarife ve paket taahhütlerini 1 Nisan'a kadar yapmaları öneriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar